به گزارش خبرگزاری اقتصاد ایران، محمد ولدخانی رئیس اتحادیه بنکداران و طاقه فروشان پارچه تهران گفت: در حال حاضر ما سالانه ۸۰ تا ۹۰ میلیون متر مصرف پارچه در کشور داریم.
او ادامه داد: به طور کلی ۸۰ میلیون متر چادر مشکی نیاز کشور است که ۲۵ درصد آن به صورت قانونی وارد کشور میشود. در مجموع ۱۰ درصد تولید داخلی است و چیزی بالغ بر ۴۵ درصد به صورت قاچاق وارد کشور میشود.
ولدخانی گفت: در حال حاضر این کالا از مبادی غیرقانونی و قاچاق نیز وارد کشور میشود که در صورت تسهیل واردات قانونی اعم از معافیت مالیاتی و یا کاهش تعرفه واردات چادر مشکی مازاد نیاز بازار به صورت قانونی وارد کشور خواهد شد.
او ادامه داد: برای نیل به این خواسته و هدف نیازمند برطرف شدن مشکلاتی هستیم که مسئولان میتوانند به راحتی تسهیلاتی برای برطرف شدن این مشکلات تخصیص دهند.
به گفته رئیس اتحادیه بنکداران و طاقه فروشان پارچه تهران بیشتر پارچههای مشکی از کشورهای ژاپن، چین و کره وارد کشور میشود.
او اضافه کرد: با توجه به اینکه چادر مشکی یک کالای بدون جایگزین اساسی است و ریشه در فرهنگ ایران اسلامی دارد؛ ساماندهی، مدیریت تولید، توزیع و مردم مداری این کالا در درجه اهمیت بالایی قرار دارد.
ولدخانی گفت: از آنجا که چادر مشکی به طور آماده وارد کشور نمیشود، جزو دسته پوشاک قرار نمیگیرد. این کالا به صورت عمده و بدون دوخت وارد کشور شده و جزو رستههای بنکداران پارچه است. برای رفع مشکل بیش از ۵۰۰ عضو اتحادیه بنکداران پارچه که از فروشندگان این کالا هستند، تلاش خواهیم کرد.
رئیس اتحادیه بنکداران و طاقه فروشان پارچه تهران گفت: در حال حاضر با ستاد مبارزه با قاچاق کالا و وزارت صمت در این خصوص تشکیل جلسه دادهایم و برای جلوگیری از قاچاق پارچه حمایت دولت به شدت مهم است.