به گزارش خبرگزاری اقتصادایران ، خط تولید داکت اسپیلت با ظرفیت تولید ماهانه ۴۰۰۰ دستگاه شروع به کار کرده و برنامهریزی ما در سال جاری، تولید ۱۵۰۰۰ دستگاه است و هدف این است که تولید داخلی حدود ۵۰% سهم بازار این محصولات را تامین کند و البته قصد داریم در سال آتی حداقل ۲۵۰۰۰ هزار دستگاه تولید کنیم.
آیا تحریمها به بهبود وضعیت صنعت لوازم خانگی کمک کرده است؟
تحریمها برای ما هم نقطه قوت و هم نقطه ضعف داشته است. نقطه مثبت تحریم برای ما این است که راهی نداشتیم جز اینکه خودمان را با همهی مشکلات و مشقات زیادی که داشتیم، باور کنیم و بتوانیم کالای داخلی به بازارعرضه کنیم؛ اما از این نکته هم نباید غافل شویم که ما برای تبادلات مالی با سایر کشورها و انتقال تکنولوژی از شرکتهای صاحب نام با مشکل مواجه هستیم، اما انشالله با اتفاقات خوبی که در کشور خواهد افتاد، خواهیم توانست عمق بیشتری به تولیدات داخل بدهیم و هم اینکه از تکنولوژیهای روز دنیا استفاده کنیم.
آیا جلوگیری از واردات برندهای خارجی را باعث رشد برندهای داخلی میدانید؟
هدف ما داشتن تنوع در محصول است و اعتقاد داریم که مردم ایران باید میان برندهای مختلف دنیا حق انتخاب داشته باشند؛ ولی با اتفاقی که درحال حاضر برای ارز افتاده و کاهش قدرت خرید مردم؛ درحقیقت احساس ما این است که سطح بزرگی از جامعه نیاز دارند که از برندهای داخلی استفاده کنند، اما اعتقاد داریم که نمیتوانیم مانع ورود کالای خارجی شویم، کما اینکه درحال حاضر کالای خارجی به صورت قاچاق و از مبادی غیر رسمی وارد کشور میشود، پس بهتر این است که درصورت واردات برندهای خارجی به کشور از این زیرساختارهای تولید استفاده نمایند و اشتغالزایی را بالا ببرند.
دربخش اشتغال، عملکرد شرکت گلدیران چگونه بوده است؟
گروه گلدیران درحال حاضر اشتغال مستقیم ۲۱۰۰ نفر را فراهم کرده است. در واقع اقدامی که برای بومیسازی از آن استفاده کردهایم این است که بعضی از شرکتها انتخاب میکنند و کامل سرمایه گذاری خودشان را انجام میدهند ولی ما به این نتیجه رسیدهایم که از ظرفیتهای خالی کشور نیز بهره برداری کنیم و کار طراحی و بومی سازی انجام دهیم؛ در این راستا نیز شرکتهای زیادی را مورد بررسی و ممیزی قرار دادیم و با یک جمع بندی به این نتیجه رسیدیم که از ۱۸ شرکت داخلی که در زمینههای مختلفی حضور دارند برای بومی سازی استفاده کنیم، و درواقع هم از ظرفیت آنها استفاده میشود و هم ارزی کمتری از کشور خارج میشود.
آیا در قیمتگذاری داکتاسپیلیت تورم را درنظر گرفتهاید؟
قیمت این محصول تلرانس دارد؛ قیمت هر داکت اسپیلت براساس چیزی که پیش بینی کردهایم بنابر ظرفیتی که دارد از ۳۰ تا ۶۰ میلیون تومان متغیر است. کولرهای گازی ۳۰هزار جی پلاس که در این مراسم شاهد تولیدش بودیم، آماده عرضه به بازار است.
مهمترین معضل صنعت لوازم خانگی و بخش تولید چیست؟
فکر میکنم مهمترین معضل لوازم خانگی در ایران، استفاده نکردن از تکنولوژی روز دنیا است که به خاطر شرایط تحریم به آن دچار شدهایم و باید اذعان کنیم که ما نمیتوانیم در تولید همه محصولات در لبهی تکنولوژی حرکت کنیم چون صرف به مقیاس نداریم و اگر این قضیه برطرف شود بهتر می توانیم درخدمت هموطنانمان باشیم.
دومین معضل هم، بحث قاچاق برندهای خارجی است که درحال حاضر اجازه ورود رسمی به کشور را ندارند و درحقیقت با تولید داخلی رقابت میکنند و به اشتغال ضربه میزنند. به همین جهت رسیدگی به این موضوع را از آقای تابش؛ معاون وزیرصنعت، معدن و تجارت خواستار شدیم تا سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدگنندگان، حمایت از تولیدکنندگان را در دستور کار خود قرار دهد.
شیوع ویروس کرونا چه تاثیری در صنعت لوازم خانگی داشته است؟
بیماری کرونا به عنوان فاکتوری که نمی توان آن را نادیده گرفت در تمام صنایع تاثیرگذار بوده است اما این بیماری شبیه به هر پدیدهای، هم تهدید و هم فرصت داشت. تهدیدها را که همه میدانیم، اما فرصتش برای صنعت لوازم خانگی این بود که درحقیقت سلیقه مصرفکنندگان از لحاظ خرید تغییر کرد و ما توانستیم در فروش آنلاین و تجارت الکترونیک فعالیت بیشتری انجام دهیم و به این نتیجه رسیدیم که اگر اعتماد در مشتری ایجاد شود حتی محصولات لوازم خانگی که از جمله کالاهایی هستند که مشتریان برای خرید نیازمند تجربهی استفاده از آن هستند، به واسطه اعتمادی که به برندها دارند خریدشان را انجام میدهند و افزایش فروش الکترونیک محصولاتمان در این ایام، بزرگترین فرصت برای ما به شمار رفت.
برنامهتان برای صادارات کالای داخلی چیست؟
اولویت گلدیران تامین بازار داخل کشور است؛ ما هنوز در کل گروه محصولات به تامین 100درصدی بازار دست پیدا نکردهایم و فکر میکنم تا پیش از این اتفاق، صادرات امری با ثبات در صنعت لوازم خانگی نخواهد شد و تنها به صورت مقطعی اتفاق میافتد.
آیا واردات الجی در آینده نزدیک امکان پذیر خواهد بود؟
وضعیت واردات برند الجی همگام با سیاستهای کلانی که در وزارت صمت و حاکمیت در حال انجام است، تغییر خواهد کرد. شاید تصمیم بر این باشد که برندهای خارجی وارد بازار شوند ولی با شروطی که درحقیقت به لحاظ بومی سازی، داخلی سازی و تولیدی بودن محصولات توسط وزارت صمت گذاشته میشود. فکر میکنم اگر این توافق در سطح حاکمیت و سران سیاسی اتفاق بیافتد مجدد به بازار بازخواهند گشت.
پربیننده ترین افزایش قیمت طلا و نقره با اعلام حفظ سیاست های پولی فدرال رزرو / از سر گیری روند صعودی فلزات گرانبها خلاصه ای از دو سال عملکرد شرکت سیمانی تابعه شستا جهش ۱۱۸درصدی سود فملی در سال۹۹ قطع برق کارخانجات، سیمان را کمیاب کرد ذوب آهن اصفهان با سودآوری بر مدار توسعه