تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : استانها
لینک : econews.ir/5x3021007
شناسه : 3021007
تاریخ :
وزیر گردشگری : برای انتخاب شهرگردشگری 2022 جنگیدیم و گرفتیم اقتصاد ایران: ساری - وزیر میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی در مراسم انعقاد تفاهمنامه بهره‌برداری از موزه‌های ساری در مازندران با اشاره به رویداد 2022 و انتخاب ساری به عنوان شهر گردشگری کشورهای اکو گفت که "برای انتخاب شهر گردشگری 2022 جنگیدیم و گرفتیم".

به گزارش خبرگزاری اقتصادایران ،13 اردیبهشت‌ماه 1397 زیر باران بهاری و در عصری دل‌انگیز در شبی که به نیمه شعبان پیوند می‌خورد، با حضور محمدباقر نوبخت معاون رییس جمهور، بوستان ولایت ساری که پیشتر مردم مرکز مازندران آن را با نام پادگان شهید فرامرزی ارتش می‌شناختند؛ به بهره‌برداری رسید.
در وسعت 6 هکتاری این بوستان زیبا، 10 طرح اجتماعی، تفریحی و فرهنگی در نظر گرفته شد که بیشتر آنها به ثمر نشست.
ساخت چهار موزه مهر و سکه، مردم‌شناسی، تاریخ ساری و اسناد و نسخ خطی با طرح و نقش سنتی اما بدون کاربرد در ضلع جنوبی بوستان، همچو طرحی "ایستاده در غبار بود"! سوالات و ابهامات زیادی درباره اینکه چرا موزه تجهیز نمی‌شود و چرا میراث فرهنگی قدمی برنمی‌دارد در ذهن‌ها و زبان‌ها جاری بود.
باید گفت که در زمان شهردار وقت و افتتاح بوستان ولایت، پیمانکار پروژه از شهرداری طلبکار بود و موزه‌ها را واگذار نکرد. حتی درب‌های چهار موزه بسته نگه داشته شد تا زمانی که تسویه حساب صورت بگیرد. بنابراین مقصر داستان بلااستفاده ماندن موزه‌ها، میراث نبود.
با آمدن سرپرست جدید شهرداری ساری که هنوز زمان حضورش به یک ماه نرسیده است، تفاهمنامه‌ای که چهار سال در سکوت خاک خورد، از دل اسناد بیرون کشیده شد و گرد و غبار از چهره زدود و در ادامه، با توجه به اینکه ساری در سال 2022 به‌عنوان شهر گردشگری میزبان میهمانانی از کشورهای عضو اکو شامل ترکمنستان، ازبکستان، تاجیکستان، قزاقستان، قرقیزستان، افغانستان، پاکستان، ترکیه، و جمهوری آذربایجان، همچنین 20 کشور دیگر از اروپا و آسیا می‌باشد؛ به همین دلیل تلاش شد تا موزه‌های مرکز شهر به‌عنوان یکی از جاذبه‌های گردشگری سر و سامان بگیرد.
روز دوشنبه سوم خردادماه 1400 با حضور علی‌اصغر مونسان وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تفاهمنامه بهره‌برداری از موزه‌های بوستان ولایت ساری انجام شد.
عباسعلی رضایی فرماندار ساری در مراسم امروز با خیر مقدم به حضار بیان کرد:کمیته‌های رویداد ساری 2022 تشکیل شده است. و خطاب به آقای وزیر گفت: تقاضا دارم که حمایت‌های ملی خود را از ساری دریغ نکنید.
این رویداد را عنایت ویژه‌ای داشته باشیم تا سرافراز و پیروز از آن بیرون بیاییم. پررنگ‌شدن رویداد 2022 با سرپرست جدید شهرداری ساری سیف‌الله فرزانه مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مازندران اشاره‌ای به حضور باقدرت و ثمربخش جواد طالبی به عنوان شهردار در مجموعه شهرداری داشت تا حدی که ابراز کرد: از وقتی که آقای طالبی شهردار شدندبا همکاری فرماندار و هماهنگی استاندار، رویداد 2022 پررنگ‌تر شده است.
وی به بهره‌برداری از موزه‌ها نیز اشاره و بیان کرد: هرکدام از موزه ها 450 مترمربع مساحت دارد، و شهردار جدید با تلاش خود، آنها را ظرف یک هفته به اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی واگذار کرده است.
فرزانه همچنبن اعلام کرد که در ارتباط با رویداد 2022 در شهرستان ساری حدود 33 پروژه داریم که بیشتر در حوزه بوم‌گردی است.
ضرورت تمرکز هدف بر رویداد 2022 در بازدید وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از بوستان ولایت، ایشان "کمیته شهر خلاق" در بوستان ولایت ساری را افتتاح و از آن بازدید کردند.
وزیر گردشگری در افتتاحیه کمیته شهر خلاق ساری با بیان اینکه موضوعات اینچنینی چند هدف را پشتیبانی و در عرصه بین‌الملی شهر را معرفی می‌کند، به مقایسه رویداد 2018 در شهرهای تبریز و همدان اشاره کرد که شهر همدان تمام قد پای کار ایستاد و موفق شد اما تبریز نتوانست از این موقعیت استفاده کند.
علی‌اصغر مونسان، "تمرکز بر موضوع" را دومین عاملی دانست که سبب موفقیت در رویدادها می‌شود و سپس تصریح کرد: "وقتی می‌گویی پایتخت گردشگری، باید استانداری، شهرداری، فرمانداری و نمایندگان حتی سطح ملی روی آن تمرکز کنند تا یک اتفاقی بیفتد.
چون بعضی‌ها فکر می‌کنند باید صبر کنیم که سال 2022 آغاز شود. اما آن موقع که دیگر تمام شده است!".
وی ادامه داد: این مناسبت‌ها و رویدادهای یک تمرکز هدفی ایجاد می‌کند تا کارها در 2022 چیده شوند نه اینکه مانند تبریز کارها را دیر آغاز کنیم و اهداف دست‌نیافتنی را دنبال کنیم. حال آنکه در همدانِ 2018 همه فهمیده بودند که باید چه چیزی از آن در آید.
برای انتخاب شهر گردشگری 2022 جنگیدیم وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با بیان اینکه برای انتخاب ساری به عنوان شهر گردشگری 2022 "جنگیدیم تا گرفتیم"، اظهار داشت: "بنابراین باید خوب از آن بهره بگیریم.
از اکنون باید یک اقدامات زیرساختی و برنامه مشخص برای 2022 داشته باشیم. دعوتنامه‌ها به موقع برود. استان باید بانشاط و ساری چند وقتی روی آنتن باشد. اگر این کارها را نکنیم می‌گذرد و می‌رود و هیچ اتفاقی نمی‌افتد".
مونسان از مهدی رازجویان معاون عمرانی استاندار مازندران به عنوان مسوول محوری در این زمینه نام برد که باید در پای کار آوردن همه دستگاه‌های مربوطه تلاش کند، شهرداری، فرهنگ و ارشاد، استانداری، میراث و ... باید طبق برنامه پیش بروند.
وی ادامه داد: "وظیفه هر دستگاه در رویداد 2022 مشخص و به خوبی اجرا شود، بدیِ عدم تحقق برنامه‌ها این است که در سطح جهانی اینگونه مطرح می‌شود که جمهوری اسلامی مناسبت را می‌گیرد اما هیچ، و از آن عبور می کند".
وزیر گردشگری بیان کرد: به زودی با مدیرکل استان مازندران در خصوص اعتبارات گفتگو می‌کنیم تا ببینیم چه اعتباراتی باید اختصاص دهیم. ضمن آنکه باید بدانیم بیش از شهرداری‌ها اکنون دولت در فشار بودجه‌ای است. هنوز یک ریال تخصیص برای ما نیامده است.
فقط حقوق پرداخت کردیم. بنابراین نباید منتظر بودجه باشیم که اگر اینطور شود، می‌شویم تبریز 2018 ! مونسان تأکید کرد که سهم هر کدام از دستگاه‌ها در رویداد 2022 مشخص و کارها طبق آن پیش برود.

راه‌اندازی شهرداری "بافت کهن"
سرپرست شهرداری ساری نیز با اشاره به جاذبه‌های این شهر اظهار داشت: باتوجه به جغرافیایی که در ساری داریم اکنون در کوهستان نیاز به بخاری داریم، در حالیکه در شهر هوا گرم است.
جواد طالبی بیان کرد: پارک "سکوتپه" به مساحت 1160 مترمربع را در اختیار داریم که راه‌اندازی آن نیاز به توجه وزارات گردشگری دارد، یا پارک صفرآباد در قسمت شمال ساری را برای استفاده گردشگران از دریا داریم که نیاز به کمک وزارت گردشگری دارد؛ البته خودمان پای کار هستیم.
وی در جمع خبرنگاران نیز از راه‌اندازی شهرداری خاص(بافت کهن) برای ساماندهی و احیای بافت‌های قدیمی در این شهر با حضور وزیر اشاره و تصریح کرد: قرار شد بازگشایی محور ساعت به دروازه بابل را به صورت نوستالژی و قدیمی احیا کنیم و در همین راستا نیز با اداره‌کل گردشگری مازندران قرارداد منعقد شده است.
سرپرست شهرداری ساری اعلام کرد: باتوجه به اماکن تاریخی که در عرصه 130 هکتاری بافت فرسوده ساری داریم، راه‌اندازی شهرداریِ "بافت کهن" ضروری بود.
جواد طالبی درباره تجهیز و راه‌اندازی موزه‌های بوستان ولایت نیز گفت: این موزه‌ها سالها بلااستفاده مانده بود که برای رویداد 2022 و معرفی بهتر ساری قراردادی بین شهرداری و اداره‌کل گردشگری استان منعقد شد تا مردم ساری و دیگر شهرهای استان و کشور و گردشگران خارجی از آثاری که در این موزه به نمایش گذاشته می‌شود، دیدن کنند.
به گزارش اکونیوز، روز دوشنبه سوم خرداد ماه وزیر گردشگری از پایگاه تاریخی و میراث فرهنگی فرح‌آباد ساری بازدید و یک سفره‌خانه سنتی در جاده خزرآباد با حجم سرمایه‌گذاری 32 میلیارد تومان را افتتاح کرد.
صبح امروز سه‌شنبه 4 خردادماه و باحضور وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، 78 پروژه گردشگری در شهرهای مختلف استان از غرب تا مرکز و شرق، با اعتبار حدود یک‌هزار میلیارد تومان رسماً افتتاح می‌شوند.
گزارش از آزاده بابانژاد