به گزارش خبرگزاری اقتصادی ایران، محمد علایی افزود: هم اکنون میزان آب ذخیره شده در پشت سدهای استان ۶۸۱میلیون مترمکعب است که این رقم در مدت مشابه سال گذشته هزار و ۱۹۸میلیون مترمکعب بوده است.
وی بیان کرد: کاهش بارندگیها در سال آبی جاری بحث اهمیت طرح نجات آب کشاورزی را به یکی از مباحث مهم در حوزه مدیریت تبدیل کرده است.
وی افزود: در سالی که میزان بارندگی خراسان رضوی ۶۵درصد کاهش را نسبت به سال گذشته نشان میدهد، گرمای زودرس هوا نیز مزید بر علت افت سطح آب در آبخوانهای استان به دلیل برداشت از سفرههای زیرزمینی توسط چاههای کشاورزی و شرب شده است.
علایی خاطرنشان کرد: خراسان رضوی به جهت شرایط اقلیمی جزو مناطق خشک و نیمه خشک کشور محسوب میشود و بیشترین اتکای آن در تامین آب به منابع آبهای زیرزمینی است.
وی گفت: در سالهای خشک میزان اتکای تامین آب خراسان رضوی به آبهای زیرزمینی حدود ۹۵درصد است که این موضوع فشار زیادی را به سفرههای زیرزمینی وارد میکند.
وی اظهار داشت: وجود ۱۶هزار و ۵۴۴حلقه چاه مجاز با برداشت سه هزار و ۹۰۹میلیون مترمکعب و همچنین پنج هزار و ۱۴۳حلقه چاه غیرمجاز شناسایی شده با برداشت ۱۳۱میلیون مترمکعب در سال، دلیلی بر کاهش بیش از حد ذخایر آبهای زیرزمینی است.
خراسان رضوی دارای ۳۲سد در حال بهرهبرداری در نقاط مختلف استان شامل تربت حیدریه، قوچان، مشهد، خواف، درگز، سبزوار، جغتای، جوین، تایباد، تربتجام، چناران، سرخس، نیشابور، کلات و فریمان است که سد دوستی به عنوان بزرگترین سد استان، به صورت مشترک و با سهم مساوی بین ایران و کشور ترکمنستان در حال بهره برداری است.