تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : صفحات
لینک : econews.ir/5x2937772
شناسه : 2937772
تاریخ :
جایزه فیروزه خراسان رضوی به ایستگاه پایانی رسید اقتصاد ایران: مشهد-معاون فرهنگی و رسانه ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: خراسان رضوی با ۱۴۳ اثر به عنوان دومین استان، بیشترین ارسال آثار را به جشنواره فیروزه داشته است.

به گزارش خبرگزاری اقتصادی ایران،افشین تحفه گر در آیین پایانی نخستین جشنواره فیروزه محصولات و کالاهای فرهنگی خراسان رضوی، با اشاره به برگزاری ششمین دوره از جشنواره فیروزه در سطح ملی؛ گفت: این جشنواره همزمان با 15 استان دیگر و برای نخستین بار در مشهد برگزار شد.

معاون فرهنگی و رسانه ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی هدف از برگزاری این جشنواره را رونق تولید و توسعه ملی عنوان کرد و گفت: ارائه محصولات فرهنگی و هنری به جامعه علاقه مند و مصرف کننده، توجه به ابتکارات و خلاقیت ها در این حوزه، زمینه سازی نوآوری های جدید در حوزه محصولاتی که تولید می شود، هدف های جشنواره فیروزه بوده است.

وی با بیان اینکه با توجه به نگاه ویژه ما در بخش گوهر سنگ ها و عشایر استان آثار در این دو بخش در اولویت پذیرفته شدن در جشنواره فیروزه بودند؛ افزود: تولیدات هنری عشایر، نگاه هنرمندان به آثار فرهنگی و رضوی از دیگر موضوعاتی بود که در اولویت کار این جشنواره قرار داشت.

دبیر نخستین جشنواره جایزه فیروزه با اشاره به آثار رسیده در بخش تذهیب، نگارگری، معرق، زیورآلات به جشنواره ؛ گفت: خراسان رضوی با 143 اثر به عنوان دومین استان، بیشترین ارسال آثار را به جشنواره فیروزه داشته است و داوران این جشنواره تلاش کردند حقوق شرکت کنندگان را در حد اعلای آن رعایت شود و قضاوت درستی برای این دوره از جشنواره داشته باشند.

وی بیان کرد: نخستین جشنواره فیروزه در سه بخش بسته بندی کالاهای فرهنگی، نوشت افزار و تولیدات محصولات فرهنگی و صنایع دستی برگزار شد و در بخش اول 8 اثر، در بخش دوم 24 اثر و در بخش سوم 62 اثر به دبیرخانه جشنواره رسید و با طی دو مرحله داوری آثار،  سه اثر را در بخش نوشت افزار، 2 اثر در بخش بسته بندی و 5 اثر را در بخش محصولات فرهنگی و صنایع دستی توسط هیئت داوران انتخاب شد.

وی با اشاره به برگزاری نمایشگاه مجازی از آثار هنرمندان شرکت کننده در این جشنواره به همراه رزومه و معرفی هنرمند؛ بیان کرد: با توجه به بیماری کرونا نمایشگاه به صورت مجازی برگزار شد و تا 100 روز این نمایشگاه دایر خواهد بود و افراد می توانند از طریق سامانه نگارخانه در این نماشگاه حضور مجاری داشته باشند

معاون فرهنگی و رسانه ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: برخی از هنرمندان به دلیل عدم آگاهی نسبت به دستور العمل های این جشنواره علی رغم ارسال اثار ارزشمند نتوانستندحائر رتبه شوند و شاید در این زمینه توصیه های هیئات داوری بتواند برای حضور حداکثری هنرمندان ما در سالهای آینده کمک موثری داشته باشد.

وی گفت: با توجه به بحث بیماری کرونا بود امکان برگزاری نمایشگاه به صورت حضوری نبود اما به صورت مجاری از طریق سامانه نگارخانه آثاری که به دبیرخانه جشنواره رسیده به همراه معرفی هنرمند این نمایشگاه به مدت 100 روز نمایش این آثار را خواهد داشت.

تحفه گر ابراز امیدواری کرد: با توجه ظرفیت هایی که در این بخش دیده شده و با توجه به معرفی هنرمند در این سامانه به همراه رزمه و اثر، فرصت هایی را فراهم نماید و که ارتباط بین تولید کننده و مصرف کننده و محصولات فرهنگی فراهم شود.

داور اولین جشنواره فیروزه محصولات و کالاهای فرهنگی خراسان رضوی نیز در این  آیین  با بیان اینکه آثار ارسالی به جشنواره مبتنی بر خلاقیت و نوآورانه بوده است؛ افزود: داوران آثاری را که مورد ارزیابی قرار دادند با این نگرش بود که قابلیت ثبت و تولید در عرصه تصورات فرهنگی را داشته و موجب ترویج کالاهایی با هویت اسلامی با نگاهی ویژه به تولیدات اقوام ایرانی شود.

لاله خرازیان با بیان اینکه معرفی فعالان صنایع خلاق به جامعه و نهادهای خصوصی و رونق بازار مصرف کالاهای فرهنگی داخل کشور در داوری آتار رسیده مد نظر داوران بوده است؛ گفت: رویکرد حمایت از تولیدکنندگان خلاق داخلی و ترویج تولید آثار سازگار با محیط زیست نیز از مزیت های این جشنواره محسوب می شود.

وی اظهار داشت: در بخش فنون و گرایش های کاربردی آثار، هیات داوران هنرمندان عنصر خلاقیت و نوآوری را در نمونه های ارسالی دخیل کرده و از پرداختن به الگوهای تکراری و یکنواخت پرهیز داشتند.

خرازیان با بیان اینکه داوران جهت پیشبرد صحیح تر مسیر داوری، دسترسی به نمایش کلی آثار جهت مقایسه را لازم و ضروری دانستند؛ افزود: کاربرگهایی که جهت داوری در اختیار داوران قرار گرفت، در صورت اختصاص تمام معیارهای مورد ارزیابی برای هر اثر در یک کاربرگ، نتیجه حاصل سهل الوصول تر و قابل قبول تر خواهد بود.

به گزارش خبرنگار اکو نیوز خراسان رضوی بر اساس رای هیات داوران لوح تقدیر و هدیه نقدی 20میلیون ریال به «عطیه غلام‌پور» در بخش بسته‌بندی محصول فرهنگی با نام «بسته‌بندی کشویی» و سجاد داعی در بخش تولیدات و کالاهای حوزه نوشت‌افزار با اثری به‌نام «مجموعه دنیای آرامش» تعلق گرفت.

جایزه نقدی به مبلغ 40میلیون ریال به اضافه لوح تقدیر و تندیس نیز به نفر سوم این رویداد هنری به امرا... فرخاری با اثری به‌نام «قلم‌زنی چهارقل» تعلق گرفت.

جایزه مقام دوم نیز شامل 50میلیون ریال جایزه نقدی، لوح تقدیر و تندیس بود که به حسین نیک‌طلب برای «تندیس فیروزه حکیم ابوالقاسم فردوسی» اهدا شد.

همچنین نفر اول جشنواره جایزه فیروزه مشهد، حسین یساول، برای «انگشتر نفیس قلم‌زنی برجسته با عقیق یمنی» 60میلیون ریال جایزه نقدی، لوح تقدیر و تندیس دریافت کرد.