به گزارش خبرگزاری اقتصاد ایران، دکتر علیرضا شهیدی در جلسه شورای عالی معادن استان لرستان ضمن اشاره به آزادسازی حدود ١١٠ هزار کیلومتر مربع از محدودههای معدنی در ۶ ماه گذشته، گفت: با اعتبارات ملی و استانی، فعالیتهای اکتشافی در قالب نقشههای زمینشناسی با مقیاس یکپنجاههزارم در استان لرستان در حال انجام است.
وی با بیان اینکه سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور درباره موضوع ژئوپارکها در گذشته فعالیتهای مناسبی را در سطح ملی انجام داده، تصریح کرد: بعد از اینکه ما تجربه ثبت جهانی ژئوپارک جزیره قشم را انجام دادیم، به این فکر افتادیم که در کلیه مناطق ایران که این پتانسیل وجود دارد فعالیت خود را بیشتر کنیم و بالغ بر ۳۰ منطقه در کشور شناسایی شده و در چند منطقه بهطور اخص در مورد آنها فعالیت میکنیم و امیدواریم بزودی آنها را با وجود سختی موضوع ثبت جهانی کنیم.
شهیدی با اشاره به جاذبههای طبیعی، تاریخی و گردشگری و پدیدههای منحصربه فرد زمینشناسی در استان لرستان، ابراز امیدواری کرد که ثبت جهانی در لرستان با دریاچه "گهر" آغاز شود و یادآور شد: سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور بحث شناسایی و پیجویی را انجام میدهد و بر این اساس اکتشافات سیستماتیک از سال ۱۴۰۰ در کشور و استان لرستان که پتانسیل بالایی دارد، آغاز خواهد شد.
بر اساس اعلام روابطعمومی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، به گفته وی، لرستان در منطقه خاصی از نظر زمینشناسی قرار گرفته و همواره تحت تاثیرات مخاطرات خاصی قرار دارد که میتوان به جاری شدن سیل در سال گذشته، زلزله، فرو نشست، گردوغبار و... اشاره کرد که توسط سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور مطالعات بهصورت ملی انجام میشود.