به گزارش خبرگزاری اقتصاد ایران، جناب آقای دکتر یونس رنجکش ،مدیرکل جذب و حمایت از سرمایه گذاری استانداری گیلان، در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار این خبرگزاری ، مدت زمان کافی برای ماندن در بازار سرمایه را تابع شرایط خاص دانسته و عنوان داشتند که بازار سرمایه و داد و ستدها بر مبنای شرایط روز شکل می گیرد، این میزان بر اساس عرضه و تقاضا در بازار سرمایه است و به هر میزان که بتوان از این بازار متناسب با تقاضا ها استفاده کرد به همان اندازه شرایط ایجاد رونق برای صاحب آن سرمایه گذاری شکل میگیرد .برخی از پیش بینی های بلند مدت سرمایه گذاری ها در بازار سرمایه بستگی به میزان تابآوری سرمایهگذار آن پروژه دارد .
در حالی که بسیاری از سرمایهگذاران امروزه به دنبال بازدهی سود خود در کوتاه مدت هستند.
دکتر رنجکش، مهمترین موانع و مشکلات فرآوری سرمایهگذاری در استان گیلان را عدم آگاهی و اشرافیت به بدنه اجرایی قوانین و عدم آشنایی بسیاری از سرمایهگذاران به قوانین جاری کشور و همچنین تغییر مداوم بسیاری بخشنامه ها دانستند و عنوان کردند که ما تلاش میکنیم راهکارهایی در کمیته فنی در نظر بگیریم که این بروکراسی های اداری کوتاه تر شود زیرا یکی از دلایل طولانی شدن روند سرمایهگذاریها وجود یک سری از قوانین و دستورالعمل هایی است که برای استقرار واحدهای صنعتی و خدماتی و کسب و کار در استان وجود دارد و به صورت کلی صادر می شود در حالیکه یکسری از این قوانین متناسب با شرایط استان گیلان نیست و شرایط دیگری را میطلبد ، ما درصددیم تا از طریق اصلاحاتی به وسیله کمیتههای مربوطه ،قوانین و پیشنهادات درست را در جهت رفع موانع ایجاد کنیم.
مدیرکل جذب و حمایت از سرمایه گذاری گیلان ،برنامه ریزی برای جذب سرمایهگذاری های جدید را در اولویت دانست و عنوان کرد: استان گیلان استانی است دارای ظرفیت ها و مزیت های فراوان و متنوع که باید متناسب با بازار تقاضا و نیاز سرمایه گذاری هدایت شود . آن چیزی که استان گیلان را متمایز می کند، بودن تمامی پتانسیلهای سرمایهگذاری است ، زیرا گیلان دارای مزیتهای سرمایه گذاری فراوان در حیطه های مختلف مانند حمل و نقل ،که با توجه به وجود ریل ،دریا ،بندر ،مرز خشکی ، راههای دسترسی مناسب و همچنین بخش گردشگری ،تفریحی، توریست درمانی ،ورزش ،تاریخ و صنعت است .با توجه براینکه در بحث های صنعتی، گیلان صنعت منحصر به خود را داراست که سازگار با محیط زیست و شرایط طبیعی محیط است . ما در گیلان با توجه به وجود این پتانسیل ها ،امکان صادرات تولیدات خود را به کشورهای همسایه و اوراسیا دارا هستیم ،نکتهای که قابل توجه است، این است که باید ساماندهی ها را با توجه به ظرفیت ها و نیازهای روز داخل و جذابیتهای بازار جهانی و منطقه در نظر بگیریم. روند تولید و حفظ چرخه تولید از راهبردهای مهم حوزه اقتصادی استان است و باعث ایجاد دستاوردهای اقتصادی چشمگیری در گیلان شده است، زیرا هر جا که روند تولید اتفاق بیفتد چرخه ارزشی رونق اقتصادی را نیز همراه دارد و باعث ایجاد مزایای جدید در استان میشود.
نکته شایان ذکر این است که باید توجه داشت که نگاه رونق تولید باید بر اساس زنجیره ارزش ها باشد و ما باید بتوانیم در رونق تولید ،همه چرخش های ارزشی و مورد نیاز را از تولید تا مصرف به خوبی شناسایی کنیم و انسجام ایجاد کنیم
مدیرکل جذب و حمایت از سرمایه گذاری استان، نقش رسانه را در عرصه اقتصاد مهم دانسته و گفتند ،با توجه به نقش محوری که رسانهها در بسترسازی و فرهنگ سازی دارند ،می توانند سیاست های کلان را به خوبی تبیین کنند .اگر به رسانه خوراک درست داده شود میتواند بستر فرهنگی را در جامعه ایجاد کند و جهت گیری ها را به سرعت به جامعه مخاطب انتقال دهد. با توجه به اینکه جامعه مخاطب رسانهها میتوانند جامعه تولیدکننده یا مصرف کننده باشد ،می توان نقش رسانه را در تغییر ذائقه مخاطب چشمگیر دانست و در واقع به این وسیله می توان ذائقه جامعه هدف را تغییر داد و جهت گیری های سرمایه گذاری را به سمت اهداف طراحی شده پیش برد .
دکتر رنجکش، در بحث توجیه فنی ،گفت: اگر نتوانیم در بحث توجیه فنی و اقتصادی نیازها را منطبق با شرایط روز ببینیم در آینده در بحث هدف گذاری ها دچار چالش میشویم . تلاش ما بر این است که، اگر سرمایه گذاری به استان گیلان ورود میکند، او را با شرایط حاضر روبرو کنیم و نیاز های روز استان و کشور را برایش تدوین کنیم و همچنین تلاش کنیم که، علاوه بر حفظ سرمایه شخص سرمایهگذار ما نیز ،از این موضوع به عنوان یک منبع مالی در گردش اقتصادی استان حمایت کنیم .
مهمترین ویژگی سرمایهگذاری خوب ، نوآور بودن آن سرمایهگذاری است و با توجه به تغییرات در سبک زندگی مردم باعث خلق نیازهای جدید شده و از این جهت سرمایهگذاریها باید متناسب با نیازهایی باشد که جامعه امروز به دنبال آن است .
ایده های نو، تعیین کننده اصلی بازار کسب و کار و پایداری در آن است و باید چشم اندازهای سرمایهگذاریها متناسب با واقعیت کشور و با توجه به ظرفیت ها و پتانسیل های موجود در استان در نظر گرفته شود . در استان گیلان ، کلیه سرمایه گذاری ها زودبازده است و برای سرمایه گذار دارای توجیه ، اما باید این سرمایه گذاری به نحوی باشد که تهدید کننده امنیت محیطی نباشد و محیط زیست را دچار چالش نکند. ما تلاش بر این داریم که متناسب با تکنولوژی های روز و حفظ امنیت محیطی و محیط زیست ،اتفاقاتی را رقم بزنیم تا محور سرمایه گذاری در گیلان در حوزه حمل و نقل با توجه به اینکه استانی هستیم که علاوه بر برخورداری از راه ریلی _ بندری _هوایی _ زمینی ، در حوزه صادرات به کشورهای همسایه ،دریای کاسپین و حوزه اوراسیا نیز امکانات لازم را دارا هستیم . همچنین ما از پتانسیل ها و ظرفیت های متنوعی در زمینه ، گردشگری _ صنعتی و غذایی را در حالیکه ، استان گیلان صنایع بسیار خوب و منطبق با شرایط محیطی استان را دارا است، برخوردار هستیم.
دکتر رنجکش ، وجود منطقه آزاد انزلی را كه علاوه بر داشتن جاذبه هاي گردشگري ،بدليل واقع شدن آن در مسير ارتباطي اروپا - اسيا را در اقتصاد کلان حائز اهمیت دانستند و بیان داشتند که منطقه آزاد تجاری ـ صنعتی انزلی، اهدافی نظیر: عمران و آبادانی و ارائه خدمات عمومی ـ رشد و توسعه اقتصاد ـ جذب سرمایه گذاری خارجی و داخلی ـ ایجاد اشتغال سالم و مولد ـ تنظیم بازارکار وکالا ، تشویق تولید و صادرات کالا ـ ورود و حضورفعال در بازارهای منطقه ای و جهانی ـ جذب فناوریهای جدید وانتقال علم و دانش فنی به عوامل تولید داخلی همسو با توسعه علمی و فناوری جهان ـ تسریع در فرایندهای تجاری ، اقتصادی و فنآوری با ایجاد بستر مناسب جهت انجام آزمایشی طرح ها و تعمیم آن به سرتاسر کشور که رسالت تعامل فعال با جهان ؛ منطبق با سند چشم انداز بیست ساله کشور است را دنبال می نماید .
مدیر کل جذب و حمایت از سرمایه گذاری استانداری گیلان، وجود پروژه های اقتصادی _تفریحی را در گیلان مهم دانستد و بیان داشتند که هرچقدر این سرمایهگذاریها در استان بیشتر باشد به حلقه خدماتی کمک بیشتری می شود ، با توجه به گردشگر پذیر بودن استان گیلان، که حداقل ۳۰ میلیون ورود گردشگر داخلی و خارجی در سال را دارا است ، وجود سرمایهگذاریهایی که خدمات متنوع مانند ،خدمات تفریحی_ رفاهی_ امکانات پذیرایی و اقامتی را دارا هستند، میتوانند کمک به زنجیره خدمات کنند هرمیزان ما زنجیره خدمات را در استان گیلان تکمیل کنیم ،می توانیم جذابیت های لازم برای ورود سرمایه گذار را در استان ایجاد کنیم.