به گزارش خبرگزاری اقتصاد ایران،مصطفی صفاری، در بررسی روند این روزهای بازار سرمایه، با اشاره به اینکه شاخص بورس از لحاظ اقتصادی یکی از شاخصهای مقدم است، افزود: این متغیر در همه دنیا دماسنج اقتصادی کشورها محسوب میشود که تحت تاثیر شوکهای سیاسی و شوکهای اقتصادی چه مثبت یا منفی دچار نوسان میشود.
وی با اشاره به اینکه ریزش این روزهای بازار سرمایه، نمایی از واقعیت اقتصاد است و اتفاقا این روزها شاخص بورس به درستی رفتار میکند، اضافه کرد: شوکهای سیاسی معمولا اثر کوتاهمدتی بر بازار سرمایه دارند، اما شوکهای اقتصادی اثر بلندمدتتری داشته و معمولا در آینده خودشان را نشان میدهند، به این ترتیب است که میتوان گفت حال و روز امروز بازار سرمایه ما، به دلیل شوکهای اقتصادی یک سال گذشته است.
صفاری، با اشاره به اینکه بازار سرمایه به آینده نگاه میکند، گفت: سرمایهگذاران بازار سهام اگر به این نتیجه برسند که در آینده شاهد گشایشهای اقتصادی در کشور هستیم حتما آن را در روند معاملات لحاظ میکنند، فراموش نکنیم که بازار سرمایه ما در دنیا به شدت ارزان و زیر قیمت است، چرا که اقتصاد ایران هنوز به اقتصاد جهانی متصل نشده، اما در صورتی که توافقهایی انجام شود بازار سرمایه ایران به شدت برای سرمایهگذاران خارجی جذاب و ارزان است.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته در چنین روزهایی دولت به ورود نقدینگیها به بازار سرمایه تاکید کرد، افزود: پس از آن بود که یکباره شاهد ورود حجم قابل توجهی نقدینگی به بازار داشتیم، این در حالی بود که در آن دوره هنوز هیچ کدام از نهادهای بازار سرمایه، زیرساختهای سازمان بورس و در مجموع کلیت بازار سرمایه آمادگی ورود چنین حجمی از نقدینگی را نداشت.
این کارشناس بازارسرمایه با تاکید بر اینکه مهمترین علت بحران مرداد و شهریورماه بازار سرمایه، نبود پیشبینی سود شرکتها بود، گفت: حذف پیشبینی سود باعث شد تا سرمایهگذاران برای تصمیمگیریها فقط به گذشته بسنده کنند، این در حالی است که اشراف به آینده میتواند اثر مثبتی در تصمیمگیریها داشته باشد.
وی در ادامه به سرمایهگذاران توصیه کرد با نگاه بلندمدت و حداقل یک ساله در بازار سرمایهگذاری کنند.
صفاری گفت: طی ۱۸ سال گذشته متوسط بازدهی بازار سرمایه ۴۰ تا ۶۰ درصد بوده، سرمایهگذاران باید انتظارات خود را از بازار سرمایه منطقی کنند، انتظار بازدهی روزانه از بازار سرمایه کاملا غیرمنطقی است.