تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : صفحات
لینک : econews.ir/5x2890882
شناسه : 2890882
تاریخ :
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی: هیچ بانکی در کشور حق عدم ارائه آمار را ندارد اقتصاد ایران: مشهد-رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: بی شک امروز اصلاح قانون بانک مرکزی مطالبه اصلی فعالان و مسئولان اقتصادی کشور است.

به گزارش خبرگزاری اقتصادی ایران، محمد رضا پور ابراهیمی افزود: با اصلاح قانون بانک مرکزی عملکرد و حوزه نظارتی این بانک بهبود و توانمندی‌های اقتصادی در حوزه نظام بانکی کشور نیز ارتقاء می‌یابد.

وی با اشاره به برگزاری جلسات فوق العاده کمیسیون اقتصادی در سه روز کاری برای بررسی طرح بانکداری جمهوری اسلامی در مشهد ادامه داد: این طرح به عنوان یکی از مهم ترین اصلاحات در حوزه زیرساخت‌ها و مقررات اقتصادی کشور در دستور کار کمیسیون اقتصادی مجلس قرار گرفت.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: در این نشست‌ها نمایندگان بخش خصوصی، اتاق بازرگانی، بانک مرکزی و وزارت امور اقتصادی و دارایی، دیوان محاسبات، مرکز پژوهش‌های مجلس و مرکز پژوهش‌های اقتصاد اسلامی قم حضور داشتند.

پور ابرهیمی با بیان اینکه موارد بررسی شده در این ٣ روز اصلاحات پایه‌ای و اساسی است افزود: اصلاحات صورت گرفته می‌تواند زیرساخت‌های تصمیم‌گیری برای فعالیت‌های مرتبط با حوزه بانک مرکزی را تغییر بدهد.

او ادامه داد: در چند هفته آینده پس از اتمام و بررسی بودجه در صحن علنی مجلس شورای اسلامی گزارش نهائی کمیسیون اقتصادی درباره این طرح ارائه می شود.

وی در ادامه تصریح کرد: هیچ بانکی در کشور حق عدم مشارکت و حضور در کمیسیون هماهنگی بانک‌ها و عدم ارائه آمار را ندارد و این موضوع به صورت جدی در کمیسیون اقتصادی مجلس مورد پیگیری قرار می‌گیرد.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی بر استفاده از ظرفیت بالا و اعتبار آستان قدس در پروژه های اساسی و اقتصادی استان تاکید کرد.

استاندار خراسان رضوی نیز در نشست مشترک با رئیس و اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ضمن اشاره به شاخص‌های اقتصادی و ظرفیت‌های اقتصادی خراسان رضوی گفت: استان در نه ماهه ابتدایی سال 99 از نظر نرخ رشد اقتصادی رتبه 5 کشوری و از نظر نرخ بیکاری در فصل تابستان سال جاری رتبه اول کشوری را در اختیار داشته است.
استاندار خراسان رضوی ادامه داد: در هشت ماهه ابتدایی سال 99 سهم بخش کشاورزی از اقتصاد نزدیک به 12 درصد، سهم بخش صنعت نزدیک به 36 درصد و سهم بخش خدمات نزدیک به 52 درصد بوده است.
وی بیان کرد: عمده کشورهای صادراتی استان در 9 ماهه ابتدایی 99 از جمله افغانستان، عراق، ازبکستان و ترکمنستان بوده است.
معتمدیان با اشاره به حوزه اقتصاد کشاورزی استان متذکر شد: بخش کشاورزی استان دارای یک میلیون هکتار سطح زیرکشت انواع محصولات زراعی و باغی و بیش از ۱۴ میلیون واحد دامی است که باعث شده، خراسان رضوی به عنوان تولید کننده برتر زعفران، زیره سبز و  سایر انواع گیاهان دارویی در کشور شناخته شود.
استاندار خراسان رضوی افزود: در گوشت قرمز رتبه اول، رتبه دومین تولید کننده تخم مرغ، رتبه سوم تولید شیر و رتبه چهارم تولید گوشت مرغ در کشور را این استان در اختیار دارد.
وی با بیان اینکه در حوزه گردشگری بالغ بر 1650 واحد اقامتی و پذیرایی فعال در سطح استان خراسان رضوی وجود دارد، گفت: بیشترین تعداد واحدهای اقامتی و پذیرایی کشور در این استان فعال هستند.
معتمدیان اضافه کرد: تعداد کل واحدهای صنفی استان بیش از ۲۱۸ هزار در زمینه‌های تولیدی و توزیعی است که از این تعداد بخشی در حوزه خدماتی و خدمات فنی مشغول فعالیت هستند.
استاندار خراسان رضوی بیان کرد: توجه ویژه به اصناف و مشاغل آسیب دیده از کرونا، ارتقای مناطق ویژه اقتصادی سرخس و دوغارون به مناطق آزاد، پروژه انتقال آب از دریای عمان، توجه به تامین زیرساخت‌های اساسی استان، ظرفیت مرزهای استان، شفاف سازی عملکرد بانک‌های خصوصی از اهم مسائل اساسی و انتظارات استان است که توجه کمیسیون اقتصادی را می‌طلبد.