تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : جامعه
لینک : econews.ir/5x2881834
شناسه : 2881834
تاریخ :
در وبینار اسکان بشر ملل متحد درایران مطرح شد؛ ضرورت ریشه‌یابی و خشکاندن دلایل حاشیه نشینی اقتصاد ایران: پنجمین نشست شورای تخصصی کمیته ملی اسکان بشر ملل متحد در ایران با موضوع " حاشیه نشینی و اسکان غیر رسمی و بافت فرسوده" با حضور اساتید مطرح دانشگاه به‌طور مجازی در فضای وبینار برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری اقتصاد ایران ، در این نشست که آقایان غلامرضا اعوانی، استاد فلسفه دانشگاه پکن ، سومبات هاکوپیان، کارآفرین و استاد دانشگاه الزهرا (س) ، علی اکبر موسوی موحد، رئیس دبیرخانه گسترش علم و فناوری جهان اسلام، دکتر هادی سلیمان پور  ،دبیرکل سازمان اقتصادی اکو  و همچنین اساتیدی از دانشگاههای تهران، شهید بهشتی ، هنر و آزاد اسلامی نیز حضور داشتند ، موضوع دلایل حاشیه‌نشینی و اسکان غیر رسمی در کشور مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

اهم موضوعاتی که در این نشست مطرح شد، شامل بررسی دلایل حاشیه نشینی، ضرورت خشکاندن ریشه‌های بروز حاشیه‌نشینی، توجه به تحولات و دگرگونگی‌های عمیق شهرنشینی جدید و الزام به آمایش صحیح زمین از سوی مسئولان بود.

رهیافت برون رفت از حاشیه نشینی ارتقای سرمایه اجتماعی است – صاحب نیوز

همچنین در این نشست، پدیده حاشیه‌نشینی و دلایل ایجاد سکونت‌گاه‌های غیر رسمی از سه منظر محیط زیست، اقتصاد و مباحث فرهنگی و اجتماعی مورد بحث واقع شد و اساتید حاضر در این نشست تاکید کردند که به دلیل وقوع بحران‌های پیاپی در اقتصاد کشور، امروزه نظاره‌گر گسترش حاشیه نشینی در اکثر شهرهای کشور هستیم.

بنابه گزارش اکونیوز ، در ادامه این هم اندیشی ، اساتید حاضر تصریح کردند که تمامی جامعه در بروز چنین معضلاتی سهیم هستند و ضرورت دارد تا سهم هر نهاد در این موضوع به درستی مشخص شود تا با یک برنامه‌ریزی مناسب بتوان از وقوع چنین رویدادهای ناگواری جلوگیری به عمل آورد.

در خاتمه، حضار بر این موضوع تاکید کردند که با ایجاد شهرهای جدید یا نوسازی بافت‌های فرسوده، جلوی حاشیه‌نشینی گرفته نمی‌شود؛ بلکه برای برطرف کردن این معضل، می‌بایست با برنامه‌ریزی صحیح و سریع، شرایط برای توزیع و دسترسی به منابع را برای آحاد جامعه فراهم ساخت تا با رفع فقر و ناعدالتی، مردم رفاه را در زندگی خود جاری سازند.

قابل ذکر است تاکنون موضوعات متفاوتی در نشست های این شورای تخصصی درکمیته ملی اسکان بشر ملل متحد ، پیرامون  سبک زندگی در دوران کرونا و پساکرونا، همگرایی منطقه ای و تاثیرات اقتصادی آن بر زندگی شهروندان ، مبحث جغرافیا و سلامت مورد بررسی و تبادل نظر قرار گرفته است.