ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
وی ادامه داد: هیچ اقدامی در زمینه اسقاط خودروهای فرسوده از ابتدای امسال تاکنون به علت برخی مسائل در مشهد انجام نشده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: مشکل در حوزه سامانههای حمل و نقل عمومی این کلانشهر به ویژه در بخش بینشهری آن همچنان وجود دارد و بر این اساس موفقیت چندانی در زمینه اجرای برخی موارد اینچنینی حاصل نشده است.
همتی افزود: به عنوان مثال باید در اگزوز خودروهای تاکسی "کاتالیست" نصب شود و یا سامانه موتورخانه همه ساختمان ها مورد بازرسی، معاینه فنی و ارزیابی قرار گیرند که میبایست در این زمینه متولیان امر پاسخگو باشند.
او ادامه داد: نصب سامانه فیلتراسیون برای مهار آلودگی هوا در واحدهای صنعتی و نیروگاه ها از سال۱۳۹۲ تاکنون به تعداد ۷۲دستگاه صورت گرفته که اقدامی موفق اما همچنان نیازمند توسعه و ترویج است.
مدیرکل محیط زیست خراسان رضوی به برخی اقدامات کوتاه مدت نیز برای مهار آلودگی هوای مشهد اشاره کرد و گفت: ممنوعیت حرکت کامیون های دارای بالاتر از ۲۰سال سابقه کار غیر از کامیونهای حامل مواد غذایی و سوخت، ممنوعیت حرکت خودروهای فاقد معاینه فنی، توقیف موتورها و خودروهای دودزا و جریمه اتوبوسها و کامیونهایی که موتورشان بطور درجا روشن بوده" از جمله این اقدامات هستند.
همتی افزود: دانشگاه فردوسی با مشاوره دانشگاه شهید بهشتی سند توسعه پایدار و همه جانبهنگر خراسان رضوی را تهیه کرده اند که در قالب آن اسناد توسعه بخشی و فرابخشی به صورت کامل دیده شده و سیاست های کلان توسعه استان در آن مورد مطالعه قرار گرفته است.
وی ادامه داد: "راهبردهای توسعه محیط زیست محور خراسان رضوی" با در اختیار قرار دادن این سند در دست دستگاه های اجرایی استان اجرا میشود.
شهروندان مشهدی از ابتدای امسال تاکنون ۳۸روز هوای پاک، ۲۱۳روز هوای قابل قبول، ۵۱روز هوای ناسالم برای گروه های حساس و یک روز هوای ناسالم برای همه گروه ها سنی را تجربه کردهاند.
کلانشهر سه و نیم میلیون نفری مشهد روزانه شاهد رفت و آمد افزون بر یک میلیون و ۴۰۰هزار دستگاه خودرو است.