به گزارش خبرگزاری اقتصاد ایران، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیسجمهور صبح امروز(شنبه) در مراسم آغاز عملیات اجرایی شارباغ حضرت زهرا(س) و بهره برداری از فاز دوم بزرگراه شهید نجفی رستگار این طرحها را مهم و کاربردی در منطقه جنوب تهران که نیازمند خدمات بیشتری است، توصیف کرد و گفت: قطعاً اجرای طرح های مهم اینچنینی موجب افزایش تسهیلات رفاهی و ایجاد امکانات ورزشی و آموزشی در شهر تهران میشود و میتواند در زندگی مردم تحول ایجاد کند.
وی با تاکید بر اینکه توسعه پایدار و حل مسائل کلانشهر تهران بدون توجه به مسائل زیستمحیطی و انسانی امکانپذیر نیست، گفت: توسعه پایدار زمانی رخ میدهد که مردم در آن احساس مشارکت و رضایت داشته باشند. شهرداری تهران در رویکرد جدید خود برای اداره شهر باید فضای مشارکت مردم را بیشتر فراهم کند.
معاون اول رئیسجمهور ضمن تشکر از مجموعه مدیریت شهری و شهردار و شورای شهر تهران اظهار امیدواری کرد، اجرای چنین طرحهای زیبایی باعث شود تا هر کس به تهران بیاید بتواند از این مجموعههای زیبا بازدید و از آن بهرهمند شود.
جهانگیری با اشاره به ایجاد تاسیسات خطوط مترو در تونل زیرزمینی قطار تهران ـ تبریز از مدیریت راه آهن کشور خواست تا با هماهنگی بیشتر با مسئولان شهرداری این امکانات را در اختیار مردم تهران قرار دهد.
وی افزود: امکانات همه دستگاهها اعم از راه آهن و شهرداری متعلق به ملت ایران است و باید ظرف یک تا دو هفته آینده با هماهنگی زمینه لازم برای استفاده از خطوط مترو فراهم شود تا مردم از این سرمایهگذاری بهرهمند شوند.
معاون اول رئیسجمهور با گرامیداشت یاد و خاطره شهدا که جان خود را برای ماندگاری کشور و نظام جمهوری اسلامی فدا کردند، گفت: باید از تمام ظرفیتها برای حفظ آرمان، نام و یاد شهدا استفاده کنیم و نامگذاری بزرگراههای شهری به نام شهدا اقدام ارزشمندی است.
جهانگیری با طرح این پرسش که چرا با وجود اجرای کارهای بزرگ در پایتخت همچنان مشکلات بزرگی نظیر ترافیک، آلودگی هوا و توزیع نامناسب امکانات وجود دارد، گفت: اگر طرحها با رویکرد مناسب و برنامهریزی دقیق انجام میشد باید هر سال بخشی از مشکلات کاسته میشد اما به نظر میرسد موازی با این طرحها اقداماتی انجام دادهایم که آثار مثبت طرحهای انجام شده را از بین برده است.
وی با اشاره به اینکه آلودگی هوا موضوعی جدی است که در رابطه با آن کارهای پراکندهای انجام شده است، اظهارداشت: امروز بنزین و گازوییل مصرفی در کشور از استانداردهای دنیا برخوردار است بطوریکه در دوران تحریم فرآوردههای نفتی ایران به ویژه بنزین مشتریان پروپاقرص خود را دارند که دلیل آن استاندارد و کیفیت خوب این محصول تولیدی ایران است.
معاون اول رئیسجمهور ادامه داد: در تولید خودرو هم مشکلاتی وجود دارد که البته از حجم آن کاسته شده است، در زمان تصدی وزارت صنایع از افتخارات ما متوقف کردن تولید پیکان به دلیل نداشتن ایمنی و استانداردهای لازم بود و برخی خودروهای جدید وارد خطوط تولید شدند، البته قرار بود تولید برخی خودروهای آلاینده هوا متوقف شود و باید مسئولان در این خصوص توضیح دهند.
جهانگیری تصریح کرد: همه دستگاهها در موضوع آلودگی هوای پایتخت و کلانشهرها با یکدیگر همکاری کنند و هیچ دستگاهی حق تعلل ندارد. در خصوص موضوع سوزاندن مازوت برای نیروگاهها نیز باید گفته شود که هیچکدام از نیروگاههای تهران، کرج و شهرهای اطراف از سوخت مازوت استفاده نمیکنند. در سال 92 حدود 48 درصد سوخت نیروگاهها به کشور از گاز بود، امسال با وجود افزایش مصرف خانگی سوخت بیش از 70 درصد نیروگاههای کشور گازی است.
وی خاطر نشان ساخت: اولویت نخست ما در این شرایط قطع نشدن آب، برق و گاز مشترکان خانگی بود.
معاون اول رئیسجمهور با اشاره به ضرورت توجه به مسئله حمل و نقل عمومی برای مقابله با آلودگی هوا گفت: در این مقطع باید از مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی یاد کنیم که حق بزرگی بر گردن کشور به خاطر اجرای بسیاری از طرحهای بزرگ نظیر مترو تهران دارد در شرایطی که بسیاری اجرای مترو را طرحی فانتزی میدانستند و میگفتند در شرایط محدودیت منابع مالی در دوران جنگ، ساخت مترو به صلاح نیست، ایشان یک تنه مقابل خیلی از انتقادها ایستاد تا مترو تهران ساخته شود.
جهانگیری با اشاره به اینکه هرگاه طرح بزرگی در گوشه و کنار کشور انجام میشد اشک شوق بر چشمان آیت الله هاشمی رفسنجانی مینشست، گفت: یکی از ویژگیهای آن مرحوم حمایت از مدیرانی بود که کارهای بزرگ را در کشور پیش میبردند، متاسفانه تلاش برای تخریب کسانی که با شجاعت، توان و قدرت انجام کارهای بزرگ را دارند و حذف آنها و بدنام کردن شان، قطعا آینده کشور را به مخاطره خواهد انداخت، روش و سیره آیت الله هاشمی رفسنجانی در حمایت از مدیران برجسته باید تقویت شود.
وی به موضوع امکانات برابر در سراسر کشور اشاره کرد و گفت: این جهتگیری متناسب با اندیشههای امام(ره) و رهبری و انقلاب است و باید به دنبال اجرای واقعی عدالت باشیم، مردم جنوب تهران به واقع توقع دارند که کارهای مهمی برای رفاه آنها با ایجاد فضاهای مناسب زندگی انجام شود.
معاون اول رئیسجمهور با تبیین برخی دلایل که منجر به عدم موفقیت طرحهای بزرگ شهرداری تهران در سالهای گذشته شده است، گفت: یکی از این دلایل نحوه تامین مالی شهرداری تهران است. قطعا تراکم فروشی، شهرفروشی و قانون فروشی کار اشتباهی بوده است. فرهنگ خروج و ضدیت با قانون و ضدیت با منافع عمومی و توجه به منافع گروههای خاص، باعث پیچیدهتر شدن مشکلات کلانشهر تهران شده است که باید این شیوه متوقف شود، دولت امسال لایحه نحوه تامین مالی شهرداری را تصویب و به مجلس شورای اسلامی فرستاد که امیدواریم به زودی به تصویب نمایندگان نیز برسد.
جهانگیری افزود: شهرداری تهران باید شفافیت را در سرلوحه کارهای خود قرار دهد. شفافیت یعنی مقابله با فساد، باید کاری کنیم همه کارهای شهرداری که برای پیشبرد طرحهایش از مردم پول میگیرد در منظر عموم قرار گیرد و مورد قضاوت واقع شود که آیا شهر و اجرای پروژههای شهری با هزینه گزاف اداره و ایجاد میشوند، یا شهر به شکل منطقی اداره میشود.
وی به آثار تحریمها و کرونا در کاهش بودجه شهرداریها هم اشاره کرد و گفت: آمریکاییها به معنای واقعی کلمه علیه کشورمان جنگ اقتصادی به راه انداختند و رییسجمهور آمریکا از همه ظرفیت خود با کمک رژیم صهیونیستی و سعودیها استفاده کرد تا جلوی پیشرفت ایران را بگیرند. به فضل الهی دست رییسجمهور فعلی آمریکا رو شد و افتضاحی در روز چهارشنبه گذشته در کنگره آمریکا رخ داد که در تاریخ این کشور ماندگار خواهد شد. ما موفق شدیم با بردباری و صبوری مردم این دوره را پشت سر بگذاریم.
معاون اول رئیسجمهور در خاتمه با اعلام اطمینان به مردم ایران در خصوص تهیه واکسن و امکانات مورد نیاز برای مقابله با کرونا گفت: مردم ما نباید در مقابله با این بیماری نسبت به مردم دنیا احساس ضعف کنند ما از همه منابع و امکانات خود استفاده خواهیم کرد تا کسی در این خصوص احساس نکند که دست و پای دولت بسته است. حتما با شکستی که در سیاست فشار حداکثری آمریکا بوجود آمده مجبور خواهند شد سیاستهای خود را تغییر دهند که حتما شاهد افزایش درآمدهای کشور در ماههای آتی و کاهش فشارها و مشکلات به مردم خواهیم بود.
پیش از سخنان معاون اول رئیسجمهور حناچی شهردار تهران در گزارشی از اجرای پروژههای امروز پایتخت گفت: سیاست شهرداری تهران افزایش کیفیت زندگی در کلان شهر تهران و کاهش هزینههای اداره این شهر است.
همچنین محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران و سردار محمد فرمانده قرارگاه خاتم الانبیاء(ص) نیز گزارشی از ویژگیهای طرحهای اجرا شده و آثار اجتماعی آن و نیز همدلی و هماهنگی میان این دو مجموعه به منظور اجرای طرحهایی که موجب رفاه مردم میشود، ارائه کردند.