ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
سید پویا شهشهانی در گفتوگو با خبرگزاری اقتصادی ایران، اظهار داشت: روزانه بین 2 هزار تا 2 هزار و 200 تن زباله در استان گیلان تولید میشود و در شرایط ورود گردشگر و عید نوروز این مقدار به 2 هزار و 500 تن میرسد؛ سرانه تولید زباله در حوزه روستایی در گیلان 650 گرم و در حوزه شهری 850 گرم به ازای هر نفر در روز است.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداریهای تابعه استانداری گیلان افزود: اکنون 3 کارخانه کمپوست در گیلان داریم کارخانه کمپوست انزلی و رشت در روز حدود 500 تن زباله دریافت میکنند و کارخانه تولید کمپوست رودسر به دلیل ایرادات فنی تعطیل است اکنون برای ساخت کارخانه کمپوست رودسر، تالش و لنگرود اعتباراتی در نظر گرفته شده است.
شهشهانی تصریح کرد: ظرفیت اسمی کارخانه کود آلی رشت که 11 شهر در آن سهام دارند 300 تن است ولی با توجه به اعتباراتی که امسال به آن تخصیص داده شده و سال آینده نیز دریافت میشود سعی داریم ظرفیت آن را به هزار تن در روز برسانیم.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداریهای تابعه استانداری گیلان گفت: در راستای احداث 3 کارخانه مذکور و افزایش ظرفیت آنها برنامه ما این است که میزان ورودی کارخانههای کمپوست را در شرق و غرب گیلان هرکدام به 250 تن و در مرکز استان به هزار تن برسانیم که این مقدار حدود 75 درصد کل زبالههای گیلان است این فرآیند حداقل 18 ماه به طول میانجامد.
وی افزود: در رشت از هزار تن زبالهای که تولید میشود 500 تن زباله دور ریز است و 500 تن زباله باقی مانده خوراک زبالهسوز میشود البته بنابر تعهدی که طی آن باید بخشی از زباله را به شکل خام به زباله سوز بدهیم 300 تن دیگر به مقدار مذکور افزوده میشود و ما عملاً برای هزار و 800 تن از زبالهها برنامه داریم.
شهشهانی خاطرنشان کرد: در پروژه نیروگاه زبالهسوز رشت 2 بحث خریداری تجهیزات و ابنیه فنی مطرح است که در هر 2 حوزه قراردادهایی منعقد شده است و امسال برای بحث تجهیزات این نیروگاه 40 میلیارد تومان اعتبار داشتیم که با افزایش قیمت دلار ارزش این پول کاهش یافت.
وی تصریح کرد: در برخی از پروژههای حوزه پسماند در زمان دورههای قبلی شهرداری رشت فعالیتها به کندی پیش رفت که این موضوع میتواند به ضرر کل پروژههای این حوزه در استان تمام شود اکنون اگر در کوتاهمدت بتوانند بخشی از این پیشرفت فیزیکی عقب افتاده را جبران کنند میتوانیم در این حوزه پیشروی بهتری داشته باشیم.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداریهای تابعه استانداری گیلان گفت: بخشی از زباله عفونی در بیمارستانها و بخشی دیگر در مطبها و درمانگاهها تولید میشود؛ اکنون همه بیمارستانهای گیلان زبالهها را از منظر عفونی بیخطرسازی میکنند و در مطبها نیز سطح پوشش در کل استان بالای 90 درصد است و اکثر مطبها همکاری لازم را دارند.
وی با بیان اینکه زبالههای عفونی به هیچ وجه وارد طبیعت نمیشوند افزود: زبالههایی که به اسم عفونی وارد محل دفن میشوند زبالههایی هستند که فرآیند عادیسازی و بیخطرسازی بر روی آنها انجام شده است؛ بخشی از زبالههای شیمیایی و دارویی گیلان در استان اصفهان و بخش دیگر در خود گیلان امحاء میشوند.
شهشهانی گفت: در اکثر کشورها در حوزه مصرف پلاستیک قانونی به نام عوارض پلاستیک وجود دارد بهعنوان مثال در اروپا به ازای خرید کیسه پلاستیکی ارائه نمیشود و برای دریافت آن مشتریان باید مبلغ 50 سنت بپردازند اگر ما نیز این شرایط را داشته باشیم با توجه به هزینههای زیاد ناشی از خرید پلاستیک ملزم به استفاده از کیسههای پارچهای و یا استفاده از کیسههای پلاستیکی قبلی میشویم.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداریهای تابعه استانداری گیلان افزود: در این حوزه از نظر قانونی خلأهای مشاهده میشود و این مسئله علاوه بر بحث فرهنگسازی نیاز به برطرف کردن خلأهای قانونی دارد؛ عمدهترین مشکل ما پردازش و دفع کیسههای پلاستیکی تجزیهناپذیر است.