به گزارش خبرگزاری اقتصاد ایران، شورای توسعه استراتژیک و صدور گواهینامه مسیرهای فرهنگی گرجستان پنج مسیر جدید را از جمله «جاده سفالی گرجستان»، «گرجستان با چای رنگ آمیزی شده»، «من به گوریا میروم»، «مکانهای یادبود ایلیا چاوچاوادزه» و «در رکاب سیزده پدران مقدس آشوری»، مورد بحث و بررسی قرار داده و مجوزهای وزارت آموزش، علوم، فرهنگ و ورزش گرجستان صادر شده است.
مسیر سفالی گرجستان هم از نظر تاریخی و هم از لحاظ معاصر دارای اهمیتی است، زیرا به بازدیدکنندگان فرصتی میدهد تا هم با آثار هنری سرامیکی باستانی آشنا شوند و هم در ایجاد آثار سرامیکی مشارکت کنند. همچنین از نظر ارزیابی امکانات الحاق مسیر جاده سفالی گرجستان به مسیر جاده سفالی اروپا مهم است. هدف از معرفی این مسیر معرفی آثار فرهنگی محلی، صنعت هنر و سرامیک گرجستان، همچنین غذاهای گرجی، به مردم محلی و مهمانان خارجی است. این پروژه شامل ۶ مسیر گردشگری است که اماکن جالب و مهمی را شامل میشود، از جمله سالنهای نمایشی، کارگاهها، استادان سفالگری، هتلها و رستورانهاست.
مسیر گرجستان با چای رنگ آمیزی شده مناطق گوریا، سامگرلو، ایمرتی، جمهوری خودمختار آجارا و تفلیس را پوشش میدهد. این مسیر تاریخچه توسعه فرهنگ چای در گرجستان و اهمیت آن در بازارهای محلی و بین المللی را بیان میکند.
مسیر فرهنگی من به گوریا میروم یا راه اروپایی به گوریا به نوع خود راه مسافران گرجی و اروپایی دورههای مختلف را دنبال میکنند.فرصت آشنایی با منطقه گوریای ناشناخته، قوم نگاری، سنتها و میراث منحصر به فرد آن را از اهمیت این مسیر گردشگری است.
هدف مسیر مکانهای یادبود ایلیا چاوچاوادزه، معرفی و آشنایی با زندگی و خلاقیت نویسنده و شخصیت عمومی بزرگ گرجستان ایلیا چاوچاوادزه، به ویژه به نسل جوان، است. این مسیر شامل ۹ مکان یادبودی در تفلیس، تسیتساموری و خانه - موزه ایلیا چاوچاوادزه در ساگورامو است.
مسیر در رکاب سیزده پدر مقدس آشوری با اهمیت توریستی، زیارتی و فرهنگی شامل: صومعههای ارتدوکس است که توسط ۱۳ راهب مسیحی که در قرن ۶ از سوریه به گرجستان آمدهاند، تأسیس شده است. هر مکان از این مسیر سرشار از آثار میراث فرهنگی گرجستان است و هر یک از آنها بزرگترین زیارتگاه مسیحیان و نمونه متمایز از معماری گرجی محسوب میشود.
این خبر توسط رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در گرجستان تهیه قرار داده شده است.