تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : پژوهش
لینک : econews.ir/5x2825153
شناسه : 2825153
تاریخ :
بررسی و ارزیابی ۹۰ ایده در حوزه علوم شناختی اقتصاد ایران: محققان برای مشارکت در پانزدهمین فراخوان جدید ستاد توسعه علوم شناختی بیش از ۹۰ ایده پژوهشی ارایه کردند.

به گزارش خبرگزاری اقتصاد ایران  به نقل از ستاد توسعه علوم و فناوری شناختی، بدنبال اعلام پانزدهمین فراخوان ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی، اساتید، محققان و  پژوهشگران از ۴۶ مرکز علمی و آموزشی سراسر کشور ، بیش از ۹۰ ایده پژوهشی برای مشارکت دراجرای طرح های تحقیقاتی درحوزه های دانش علوم شناختی ارایه کردند.

ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی با هدف گسترش فعالیت های پژوهشی، شکل گیری هسته های تحقیقاتی، ارتقا و توانبخشی شناختی، پرورش کارکرد های اجرایی و نیز علوم اجتماعی محاسباتی با رویکرد شناختی در پاییز امسال پانزدهمین فراخوان طرح های پژوهشی را برگزار کرد.

این فراخوان در چهار حوزه مختلف شامل حوزه علوم اجتماعی محاسباتی با رویکرد شناختی، پرورش کارکرد های اجرایی، ارتقا و توانبخشی شناختی و نیز طرح های دسته (ج) ترکیب پایان نامه ها برگزار شد.

داوری این تعداد از ایده های پژوهشی از هم اکنون آغاز شده و تلاش می شود نتایج اولیه این بررسی در نیمه دوم ماه آینده در اختیار متقاضیان قرار گیرد.

ستاد توسعه علوم و فناوری‌ های شناختی در حوزه ارتقا و توانبخشی شناختی ، حمایت از طرح ‎های پژوهشی را با تمرکز بر ارتقا و توانبخشی شناختی در رده سنی بزرگسالان (۱۸ سال به بالا) برگزار کرد تا با افزایش سرمایه های شناختی جامعه نسبت به پیشگیری و جلوگیری از کاهش عملکرد های شناختی با استفاده از مداخلات و خدمات شناختی اقدام شود.

 از سوی دیگر به منظور افزایش هم افزایی پایان نامه ها و رساله های دانشجویی در راستای تحقق اهداف مصوب درحوزه علوم شناختی در پانزدهمین فراخوان حمایت از طرح های پژوهشی، تشکیل هسته های تحقیقاتی تحت عنوان طرح های دسته "ج" مورد توجه قرار گرفته است. 

ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی در راستای اهداف و اولویت‌های مصوب، در پانزدهمین فراخوان حمایت از طرح های پژوهشی خود همچنین از طرح‌های‌ پژوهشی برای «طراحی برنامه‌ های پرورش کارکرد های اجرایی گروه سنی ۱۲ تا ۱۷ سال حمایت می کند.

از سوی دیگر افزایش روزافزون استفاده از اینترنت، شبکه‌های اجتماعی و وسایل هوشمند دردهه‌ اخیر منجر به انفجار داده‌های رفتاری و اجتماعی قابل استفاده برای محققان شده است و توسعه تحقیقات بین‌رشته‌ای مشترک با علوم شناختی همواره یکی از اهداف ستاد توسعه‌ علوم و فناوری ‌های شناختی است. 

در این حوزه ، ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی از گروه‌های دانشگاهی، نوپا و شرکت‌های دانش بنیان فعال در زمینه جمع‌آوری یا تحلیل داده‌های دیجیتال دعوت به مشارکت در ایجاد زیرساخت‌های نرم تحقیقاتی و توسعه فن آوری دعوت به همکاری کرده است.