به گزارش خبرگزاری اقتصاد ایران ، یونس رنجکش عصر امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: صفهای طولانی در پایانه مرزی آستارا نشاندهنده کندی رویه برخی از دستگاههای اقتصادی است که قطعاً قابل شناسایی هستند و خوشبختانه تیم اقتصادی استان ضمن همراهی و هماهنگی با یکدیگر میتوانند مسائل داخل استان را هر چه سریعتر رفع کنند.
مدیرکل جذب و حمایت از سرمایهگذاری استانداری گیلان با اشاره به اینکه گیلان یکی از استانهای بااهمیت در حوزه ترانزیت کالا بهشمار میرود افزود: شهر آستارا در بخش زمینی، ریلی و دریایی بهدلیل داشتن حملونقل ترکیبی صادارت و وادرات از شهرستانهای مطرح کشور است.
رنجکش خاطرنشان کرد: گیلان با همسایگان شمالی خود در دریای کاسپین روابط تجاری بسیار خوبی دارد و بخشی از ترانزیت و تجارت کشور از همین استان میگذرد بنابراین تجهیز امکانات گمرکی در پایانههای مرزی برای این استان ضروری است.
وی ضمن اشاره به اینکه هماکنون سرمایههای بزرگی در استان گیلان در حال انجام است بیان کرد: بههمین منظور میطلبد که کشور جمهوری آذربایجان با قراردادی که با راهآهن جمهوری اسلامی ایران در زمینه تکمیل راهآهن و بارانداز دارد به توافق نامه و قرارداد خود عمل کند.
رئیس گروه نظارت گمرکات استان گیلان و مشاور ناظر گمرکات گیلان نیز در این جلسه به تعداد کامیونهای ورودی و خروجی در 15 آبان اشاره کرد و گفت: در تاریخ 15 آبان ماه تعداد کامیونهای خروجی صادراتی 170 کامیون و تعداد کامیونهای ورودی وادراتی به کشور 143 کامیون و تعداد کامیونهای ورودی ترانیزیتی به کشور 115 کامیونها در داخل شهر آستارا 163 کامیون بود.
محمد مهران خاطرنشان کرد: در این جلسه با صورت جلسهای که بین دستگاههای اجرایی و اداره کل جذب و سرمایهگذاری استانداری و راهنماییها و تاکیدات اتاق بارزگانی گیلان برای حمایت از حوزه صادرات و بازرگانی و تجارت صورت گرفت امیدواریم در روزهای آتی بخشی از این مشکلات رفع شود
به گزارش اکو نیوز، محمدرضا داداشی نماینده وزارت امور خارجه در گیلان، سرهنگ محمد خوش خلقت رئیس اداره مهاجرت و گذرنامه، مهدی عاطفی معاون فنی عملیاتی شرکت نفت گیلان، رضا دوست رئیس اداره ترانزیت و اداره کل حملونقل و پایانههای گیلان در این جلسه هرکدام به راهکارهای لازم جهت برون رفت و کاهش مشکلات تاکید کردند.
سرعت در رویههای گمرکی، حذف تصمیمات لحظهای و ایجاد ثبات در میان دستگاهها، ایجاد زمانبندی، سرعت در ترخیص کالاها و جلوگیری فسادپذیری محصولات کشاورزی و سبزیجات و استفاده از توان و ظرفیت ترانزیتی استان از مسائلی بود که در جلسه یاد شد و با دقت نظر اتاق بازرگانی ایران و روسیه، اتاق بازرگانی گیلان و اداره کل جذب و حمایت از سرمایهگذاری مورد بررسی قرار گرفت.