تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : اقتصاد
لینک : econews.ir/5x2567941
شناسه : 2567941
تاریخ :
ابرقدرت جدیدی به نام نیجریه؛ این کشور چه ویژگی‌هایی دارد؟ اقتصاد ایران: همین اول گزارش بدانید که از دیدن نام برخی از کشور‌ها در بین ابر قدرت‌های اقتصادی جهان در ۳۰ سال آینده نباید شوکه شوید با این حال دیدن نام کشوری که به گزارش آناتولی ۶۰ در صد از مردمش بی سوادند و در فقر به سر می‌برند در بین این ابر قدرت‌ها قابل تامل است.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

به گزارش خبرگزاری اقتصادی ایران ، همین اول گزارش بدانید که از دیدن نام برخی از کشور‌ها در بین ابر قدرت‌های اقتصادی جهان در ۳۰ سال آینده نباید شوکه شوید با این حال دیدن نام کشوری که به گزارش آناتولی ۶۰ در صد از مردمش بی سوادند و در فقر به سر می‌برند در بین این ابر قدرت‌ها قابل تامل است. در ۳۰ سال آینده، کشور‌هایی به عنوان ابرقدرت اقتصادی مطرح می‌شوند که از قدرت‌های فعلی مثل آمریکا، ژاپن و آلمان پیشی خواهند گرفت.

شرکت خدمات حرفه‌ای بین‌الملل (PWC) در گزارشی با عنوان «جهان در سال ۲۰۵۰» پیش‌بینی کرده در ۳۰ سال آینده شش کشور از هفت اقتصاد بزرگ جهان اقتصاد‌های نوظهور امروز باشند. بی بی سی به نقل از این شرکت نوشته است که قدرت‌های اقتصادی امروز به رتبه‌های پایین‌تر خواهند رفت: آمریکا از رتبه ۲ به ۳، ژاپن از رتبه ۴ به ۸ و آلمان از رتبه ۵ به ۹.

براساس این گزارش، طی سه دهه آینده کشوری مثل نیجریه یکی از ابرقدرت‌های اقتصادی جهان خواهد شد. ویروس کرونا و تعرفه‌های تجاری ممکن است باعث ایجاد مشکلات اقتصادی شوند، ولی پیش‌بینی می‌شود که در چند دهه آینده اقتصاد جهانی حتی با وجود این مشکلات به سرعت رشد کند. تخمین کارشناسان این است که بازار‌های جهانی تا سال ۲۰۵۰ دو برابر می‌شود، در حالی که طبق پیش‌بینی سازمان ملل متحد، جمعیت جهان در همین بازه ۲۶ درصد بیشتر رشد نخواهد کرد. در ادامه نگاهی داریم به ویژگی‌های نیجریه و همچنین مروری داریم بر چند سنت عجیب و غریب مردم این کشور که می‌خوانید.

کشوری پر از کار آفرین

هر چند بیشتر اخبار مربوط به کشور نیجریه در سال‌های اخیر حول محور کودتا‌ها و جنگ‌های داخلی، اقدامات گروه تروریستی بوکوحرام در حمله به روستا‌ها و دزدیدن دختران نوجوان، تورم شدید و کشتار مسلمانان شیعه این کشور می‌چرخد، اما در پس همه این اتفاقات ناگوار بر اساس آمار بانک جهانی، این کشور جزواقتصاد‌های نوظهور با ذخایر طبیعی فراوانی است که در بخش‌های حقوقی، مالی، حمل‌ونقل و ارتباطات به‌خوبی توسعه یافته است. دومین بازار بورس بزرگ قاره آفریقا مربوط به این کشور است. طبق گزارش «دیده بان کارآفرینی جهانی»، بیش از۳۰ درصد از مردم نیجریه یا کارآفرین جدید هستند یا مالک و مدیر کسب و کار خودشان که آمار بسیار خوبی در جهان است.

کمک نیجریه ای‌های خارج نشین

نفت نقش بسیار مهمی در اقتصاد نیجریه ایفا می‌کند. این کشور هشتمین صادرکننده بزرگ نفت در جهان است و ۸۰ درصد درآمد دولتش از این محل تامین می‌شود. در کنار دلار‌های نفتی، دومین منبع درآمد ارزی خارجی در نیجریه، ارسال پول‌هایی است که توسط نیجریه‌ای‌های ساکن در خارج از کشور به داخل منتقل می‌شود. پس از نفت، کاکائو و لاستیک دو محصول صادراتی دیگر این کشور محسوب می‌شود.

اهمیت کشاورزی

به گزارش بلومبرگ حدود ۷۰ درصد از شاغلان نیجریه در بخش کشاورزی مشغول به کار هستند. لوبیا، کنجد، آجیل، بادام، ذرت، خربزه، ارزن، کاهو، برنج و سویا از جمله محصولاتی هستند که توسط کشاورزان نیجریه‌ای کشت می‌شوند. این کشور در حوزه چرم و پارچه دارای صنایع تولیدی است و همچنین در تولید خودرو در مسیر توسعه قرار دارد. این کشور دارای طیف گسترده‌ای از منابع معدنی زیرزمینی است که شامل گاز طبیعی، زغال‌سنگ، طلا، سنگ آهن، سنگ آهک، سرب و روی می‌شود. با وجود این ذخایر طبیعی فراوان، اما صنعت معدن در نیجریه رشد پیدا نکرده و هنوز به بلوغ نرسیده است.

نقش زبان در توسعه

مردم نیجریه به زبان انگلیسی صحبت می‌کنند و این موضوع به اعتقاد برخی از کارشناسان در اقتصاد نیجریه تأثیر زیادی داشته به طوری که مردم سعی می‌کنندوارد شغل‌های بین‌المللی شوند. اقتصاد نیجریه در بخش کشاورزی سبب شده است که برخی از افراد بتوانند مسیر مالی درستی را پیش‌بینی کنند.

سنت‌های خاص مردم نیجریه

نیجریه با حدود ۲۵۰ گروه نژادی، فهرست گسترده و متنوعی از سنت‌ها و آداب و رسوم را دارد که اهالی نیجریه با آن‌ها زندگی می‌کنند. با این که بیشتر این سنت‌ها مشابه با سایر بخش‌های جهان هستند. در این جا ۱۰ مورد از سنت‌ها و آداب منحصر به فرد را که اهالی نیجریه به خاطر آن‌ها مشهور هستند، آورده‌ایم.

مراسم عروسی

اهالی نیجریه برای شروع زندگی شان سه جشن عروسی برگزار می‌کنند. اولین جشن، عروسی سنتی است. بسته به این که اهل کدام بخش از کشور باشید، این مراسم شامل هزینه عروسی، شلاق زدن، به خاک افتادن، انتخاب همسر از میان خانم‌های کاملاً محجبه ومواردی از این قبیل است. سپس مراسم عروسی در دادگاه و بعد از آن در کلیسا یا مسجد است. در این گونه مراسم، پیوند زن و شوهر بر اساس سنت‌ها، مذهب، و قانون مدنی نیجریه به رسمیت شناخته می‌شود. هر سه مراسم شامل مهمانی و جشن و سرور است بنابراین عروس و داماد باید از نظر مالی آمادگی برگزاری این مراسم را داشته باشند.

Omugwo (مراقبت بعد از تولد)

بعد از این که یک مادر بچه خود را به دنیا می‌آورد، مادرشوهر او به خانه می‌آید تا از مادر و بچه مراقبت کند. مادر شیرده لازم نیست هیچ کاری انجام دهد، چون همه کار‌ها برایش انجام می‌شود، کار‌هایی مثل حمام کردن بچه، ماساژ دادن شکم مادر، انجام کار‌های روزمره خانه، پختن غذا‌های خاص مثل سوپ فلفل و غیره. اگر مادرشوهر در دسترس نباشد، مادر خود زن یا یکی از اقوام نزدیک می‌تواند این وظیفه را به عهده بگیرد. این کار مایه افتخار و آن‌قدر نمادین است که در میان اعضای خانواده بر سر این که چه کسی بیشترین توانایی را برای مراقبت از مادر و بچه دارد، دعوا می‌شود. این مراسم حداقل سه ماه طول می‌کشد.

Nwaboy (سرویس‌دهی/کارآموزی)

شیوه کارآموزی Nwaboy راهی برای پخش کردن ثروت در میان خویشاوندان تلقی می‌شود. طبق این سنت، یک پسر یا مرد جوان، خانواده خود را به مقصد منزل یکی از بستگان یا دوستان خانوادگی ثروتمند (که معمولاً یک بازرگان با سابقه است) ترک می‌کند تا آموزش ببیند. در طول این آموزش، وظایف مختلفی از کار‌های معمولی و پیش پا افتاده تا هماهنگی و نظارت، به شاگرد سپرده می‌شود و آن‌ها با دنیای معاملات تجاری روبه رو می‌شوند. اغلب اوقات، مراقبت از اشیای قیمتی بر عهده شاگرد است. در پایان دوره آموزش، به او یک مبلغ هنگفت برای شروع یک کسب و کار و نگهداری و مراقبت از خود و خانواده داده می‌شود.

فقط دست راست

اهالی نیجریه این را نشانه بی‌احترامی و نفرت‌انگیز می‌دانند که افراد با دست چپ احترام بگذارند، غذا بخورند، دست بدهند یا چیزی بگیرند مگر این که فرد دست راست نداشته باشد. حتی در این صورت هم معاف شدن از این قاعده ممکن است سخت باشد. اگر فردی که دست چپ تان را برای دست دادن به طرفش دراز می‌کنید مسن‌تر از شما باشد، بیشتر نشانه بی‌احترامی است.