ظرفیت خوب صومعه‌سرا در توسعه گردشگری خوراک‌

اقتصاد ایران: ایسنا/گیلان مدیر اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی صومعه‌سرا با اشاره به اینکه این شهرستان از ظرفیت‌ها و پتانسیل خوبی در راستای توسعه گردشگری خوراک برخوردار است، گفت: با شکوفاتر کردن گردشگری خوراک، شاهد رونق اقتصادی خواهیم بود.

صومعه‌سرا از جمله شهرستان‌های زیبای استان گیلان است که علاوه بر وجود جنگل‌، تالاب و رودخانه‌های دل‌انگیز، هفت اثر تاریخی ثبت شده ملی دارد که شامل پل گاز روبار، پل خشتی خطیبان، پل خشتی تولم، حمام تاریخی کسما، مناره تاریخی روستای مناره بازار، منطقه تاریخی هفت‌دغنان (گسکر) با قدمت ۱۲۰۰ ساله و همچنین منزل مرحوم آیت‌الله ضیابری، یکی از علمای برجسته استان است.

در این بین وجود خوراکی‌های خوشمزه این شهرستان که ریشه در تاریخ کهن این منطقه دارد را نیز می‌توان یکی دیگر از ویژگی‌های منحصر به فرد در سفر به این خطه از گیلان زیبا نام برد که فرصت مناسبی برای رونق گردشگری خوراک فراهم کرده است.

در همین رابطه علیرضا مهرگان، مدیر اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان صومعه‌سرا در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: در حوزه گردشگری خوراک، علاوه بر شناسایی ظرفیت‌های شهرستان برای ثبت ملی و همچنین ثبت آنها در فهرست رویدادهای گردشگری کشور اقدام کردیم.

حلوای ضیابری؛ هنر دست و حاصل ذوق جمعی بانوان

وی با اشاره به برخی از خوراکی‌ها و غذاهای دیرین این شهرستان که ثبت ملی شده‌اند، افزود: حلوای ضیابری که به حلوای لابه‌لا معروف است، مختص ضیابر بوده و در گذشته در روزهای نزدیک به سال نو، بانوان در کنار یکدیگر و با زمزمه ترانه‌های محلی این خوراکی خوشمزه را درست می‌کردند.

نگاهی به پتانسیل‌های گردشگری خوراک در صومعه‌سرا

مدیر اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان صومعه‌سرا، تصریح کرد: با رصدهای انجام شده هم‌اکنون تولید و عرضه حلوای ضیابری با سفارش بالا توسط بانوان و فعالان این عرصه طبخ و به مشتریان و متقاضیان عرضه می‌شود و بازار آن که در گذشته در آستانه سال نو داغ بود هم‌اکنون در بیشتر ایام سال مشتری دارد و پررونق است.

رشته خشکار طاهرگوراب

مهرگان تاکید کرد: رشته خشکار نیز از جمله شیرینی‌های این منطقه است که ثبت ملی شده و طاهرگوراب به عرضه این شیرینی محلی معروف است.

نگاهی به پتانسیل‌های گردشگری خوراک در صومعه‌سرا

وی با اشاره به برگزاری جشنواره رشته خشکار در طاهرگوراب، گفت: رشته و خشکار این منطقه علاوه بر شهرستان، در سطح استان و نواحی محتلف کشور متقاضی دارد و با ثبت سفارش برای مشتریان ارسال می‌شود. به علت استقبال بازار، بسیاری از شهروندان طاهرگورابی با میل و رغبت وارد عرصه تهیه این شیرینی محلی خوشمزه شده‌اند و بسیاری از مغازه‌های سطح شهر این سوغات خوش طعم و مزه را عرضه می کنند.

جشنواره نیشکر در روستای کلسر

 وی افزود: نحوه عمل‌آوری نیشکر که یکی از محصولات استراتژیک شهرستان صومعه‌سراست نیز ثبت ملی شده است.

نگاهی به پتانسیل‌های گردشگری خوراک در صومعه‌سرا

مدیر اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان صومعه‌سرا ادامه داد: در حوزه نیشکر هم چندین دوره جشنواره برگزار شده و طبق برنامه‌ریزی صورت گرفته، اواخر آذر یا اوایل دی ماه سال‌جاری نیز جشنواره جدید نیشکر را در روستای کلسر برگزار می‌کنیم. با توجه به برگزاری جشنواره که زمینه معرفی هرچه بیشتر این محصول را فراهم کرده، شاهد رغبت بیشتر اهالی برای فعالیت در این حوزه هستیم.

نگاهی به پتانسیل‌های گردشگری خوراک در صومعه‌سرا

مهرگان با بیان اینکه نیشکر شهرستان صومعه‌سرا از لحاظ کیفیت طعم و مزه با محصول مشابه تفاوت دارد، گفت: به آن سیاه شکر گفته می‌شود و خواص طبی زیادی هم دارد.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۱۲ روستا در شهرستان صومعه‌سرا مشغول به کاشت این محصول هستند و کارگاه‌های معروف و برند نیز به فرآوری آن اشتغال دارند، تصریح کرد: سرآمد این روستاها را در «کلسر» و «قاضده» شاهد هستیم.

آش اباتری؛ غذایی با قدمت دیرین

مدیر اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی صومعه‌سرا با بیان اینکه آش اباتری از جمله غذاهای با قدمت دیرینه در این شهرستان است، تاکید کرد: یکی از ویژگی‌های این غذای خوشمزه سرو آن به صورت سرد است.

مهرگان با اشاره به اینکه بسیاری با آش اباتری در شهرستان صومعه‌سرا آشنا نیستند و نمی‌دانند که چنین غذایی قدمت دیرینه‌ دارد، گفت: دنبال این هستیم که برای این آش نیز در آینده نزدیک جشنواره برگزار کنیم. برگزاری جشنواره های فرهنگی برای هر یک از این غذاها و شیرینی‌های بومی و محلی ظرفیت‌ها و داشته‌های در آستانه فراموشی را به اهالی و گردشگران معرفی می کنیم.

کلوچه؛ سوغات خوشمزه صومعه‌سرا

مهرگان تصریح کرد: در حوزه معرفی سوغات هم یک نوع کلوچه محلی که پخت منحصر به فردی دارد و از دیگر سوغات شهرستان صومعه‌سرا است، رونمایی داشتیم. این کلوچه فصلی نیست و هر زمان گردشگران وارد صومعه‌سرا شوند می‌توانند این کلوچه را تهیه کرده و به عنوان یک سوغات خوشمزه با خود به همراه ببرند.

مدیر اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی صومعه‌سرا با اشاره به اینکه صومعه‌سرا به شهر «پلوکباب» هم معروف است، تصریح کرد: گردشگران می‌توانند از رستوران‌ها و برندهای با قدمت دیرینه سطح شهر برای تجربه یک غذای دلنشین با طعم و مزه خاص استفاده کنند.

نگاهی به پتانسیل‌های گردشگری خوراک در صومعه‌سرا

وی در خصوص تاثیر رونق اقتصادی و اشتغال در پی توجه به خوراکی‌های بومی و محلی، تاکید کرد: با معرفی خوب ظرفیت های خوراک، در کنار برگزاری جشنواره‌ها ضمن ارتقای کیفیت محصولات، قطعا خریداران بیشتری مشتاق تهیه این محصولات می‌شوند و همین مسئله مشوقی برای جامعه محلی در پرداختن بیش از پیش به فعالیت و تولید این محصولات می‌شودف به عبارتی توسعه محصول، به اقتصاد خانواده کمک می‌کند و رونق اقتصادی را از طریق گردشگری خوراک شاهد خواهیم بود.

مدیر اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی صومعه‌سرا با اشاره به اینکه این شهرستان با برگزاری بیش از ۱۲ جشنواره لقب «شهر جشنواره‌ها» را به خود اختصاص داده، تاکید کرد: تاکنون جشنواره‌هایی از جمله توت‌فرنگی، خربزه، آلوچه و جشنواره غذاهای فراموش شده در شهرستان برگزار شده که نشان دهنده عزم ما برای معرفی هرچه بیشتر ظرفیت‌های صومعه‌سرا در این حوزه است.

وی با تاکید بر اینکه برگزاری جشنواره پررونق مستلزم حمایت همه‌جانبه به ویژه مساعدت‌های مالی است، گفت: برای برگزاری گسترده‌تر و معرفی بیشتر گردشگری خوراک به عنوان مولفه‌ جذب گردشگر، نیازمند نگاه، نگرش و کمک مالی هستیم.

نگاهی به پتانسیل‌های گردشگری خوراک در صومعه‌سرا

مهرگان تصریح کرد: تاکنون نیز از سوی وزارت میراث فرهنگی، استانداری، فرمانداری و حتی دهیاری‌ها حمایت‌های خوبی داشتیم؛ هرچند با اختصاص بودجه خاص و ثابت می‌توانیم بدون دغدغه مالی، جشنواره‌ای همه جانبه و پرمحتوا و شایسته گردشگران و شهروندان برگزار کنیم.

مدیر اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان صومعه‌سرا در خصوص ثبت جشنواره‌ها در فهرست رویدادهای گردشگری کشور، تاکید کرد: ثبت رویدادهای گردشگری و جشنواره‌ها در سایت وزارتخانه به گردشگر کمک می‌کند، از زمان و مکان جشنواره‌ها مطلع شده و سفر خود را با زمان برگزاری جشنواره‌ها منطبق کند. تمام جشنواره‌های برگزار شده را در فهرست رویدادهای گردشگری کشور به ثبت رساندیم این امر فرصتی برای معرفی جشنواره‌ها و ایجاد زمینه حضور گردشگران علاقه‌مند فراهم می‌کند.

نگاهی به پتانسیل‌های گردشگری خوراک در صومعه‌سرا

نصب المان‌های شهری با موضوع غذاهای بومی

وی با اشاره به اقدامات انجام شده در راستای نصب المان‌های شهری با موضوع سوغات و غذاهای محلی، گفت: طراحی و نصب المان بانویی که حلوای ضیابری در دست دارد، در ضیابر انجام شده است.

مهرگان با بیان اینکه نصب المان‌ها برای معرفی بیشتر سوغات شهر کمک می‌کند، تاکید کرد: در طاهرگوراب نیز نصب المان رشته خشکار توسط شهرداری در دستور کار قرار دارد.
 
مدیر اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان صومعه‌سرا تصریح کرد: بازار یا فروشگاه‌های دائمی عرضه محصولات نیز می‌تواند به معرفی هرچه بیشتر و همچنین امکان دسترسی راحت گردشگران و خرید در همه فصول را فراهم کند.

انتهای پیام

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ