افتتاح یکصد و چهاردهمین مرکز تخصصی اوتیسم کشور در بم
اقتصاد ایران: بم - کارشناس حوزه توانبخشی اداره کل بهزیستی کرمان از افتتاح صد و چهاردهمین مرکز تخصصی اوتیسم کشور در شهر بم خبر داد.
به گزارش خبرنگار مهر، آزاده مداحیان، عصر یکشنبه در مراسم افتتاح مرکز توانبخشی اوتیسم در بم گفت: این مرکز با هدف ارائه خدمات توانبخشی و آموزشی به کودکان اوتیسم زیر پانزده سال تأسیس شد.
وی بر اهمیت مشارکت فعال خانوادهها در فرآیند بهبود و توانبخشی کودکان اوتیسم تأکید کرد و با اشاره به شناسایی بیش از ۱۰۰ کودک اوتیسم در شرق استان کرمان، ابراز امیدواری کرد که این مرکز با ارائه خدمات تخصصی، زمینه را برای رشد و شکوفایی استعدادهای این کودکان و بازگشت آنها به زندگی عادی فراهم سازد.
شناسایی و تشخیص زودهنگام اوتیسم گامی اساسی در توانبخشی
مدیر مرکز جامع اوتیسم بم نیز با اشاره به شناسایی ۲۳ کودک اوتیسم در بم و بیش از ١٠٠ کودک در شرق استان کرمان افزود: مشکلات حمل و نقل از چالشهای پیش روی خانوادههای دارای کودک اوتیسم است.
مریم قانعی در خصوص حمایتهای سازمان بهزیستی گفت: سازمان بهزیستی ماهانه مبلغی را به ازای هر کودک اوتیسم به مراکز پرداخت میکند که این مبلغ حدود چهار میلیون و ۵۰۰ هزار تومان برای مراکز درجه دو تعیین شده است که باید توسط مدیریت مرکز برای پوشش هزینههای پرسنل، ایاب و ذهاب، میان وعده و مسائل آموزشی مدیریت شود.
وی با تأکید بر اهمیت تشخیص زودهنگام، نشانههای اولیه اوتیسم در سنین زیر دو سال را دشواری در برقراری ارتباط کلامی و غیرکلامی با دیگران، اجتناب از تماس چشمی با دیگران و عدم واکنش به نام خود اعلام کرد.
قانعی به والدین توصیه کرد: در سنین پایین، نام کودک خود را صدا بزنید و به واکنش او نسبت به نامش، تماس چشمی و لبخند زدن به شما دقت کنید، زیرا عدم وجود این نشانهها میتواند زنگ خطری برای تشخیص اوتیسم باشد.
وی بر لزوم مراجعه به پزشک یا درمانگران متخصص در صورت مشاهده علائم تأکید کرد و افزود: تشخیص و درمان زودهنگام اوتیسم، روند بهبودی را بسیار تسهیل و اثربخشی درمان را افزایش میدهد.
اوتیسم؛ بیماری مستمر، اما قابل مدیریت
قانعی، همچنین در پاسخ به پرسش خبرنگاران در خصوص قابل درمان بودن اوتیسم، اظهار داشت: اوتیسم یک بیماری مستمر است و تا پایان عمر همراه فرد خواهد بود، اما با مداخلات تخصصی پزشکی، کاردرمانی، گفتاردرمانی و روانشناسی، میتوان علائم آن را تا حد زیادی کاهش داد و کیفیت زندگی فرد را بهبود بخشید.
وی همچنین به مجوز دریافت مشارکت از خانوادهها بر اساس دهک اقتصادی اشاره کرد و این مبلغ را ناچیز اما زمینهساز ارائه خدمات دانست.