تحلیل چرایی انتقال رشفورد به بارسلونا؛ یک انگلیسی دیگر در لالیگا
اقتصاد ایران: مارکوس رشفورد پس از سالها افت و فشار در منچستر یونایتد حالا با تصمیمی جسورانه در آستانه بارسایی شدن است؛ آیا این مهاجم انگلیسی در کاتالونیا تولدی دوباره خواهد یافت؟
به گزارش خبرگزاری تسنیم، تیم فوتبال رئال مادرید دو بازیکن انگلیسی دارد؛ پیشتر جود بلینگام جذب شد و در این تابستان ترنت الکساندر آرنولد. اتلتیکو مادرید نیز سال گذشته کانر گالاگر را در به ترکیب خود اضافه کرد و اکنون نوبت به بارسلونا رسیده تا یک بازیکن انگلیسی جذب کند. طبق گزارش فابریزیو رومانو، مارکوس رشفورد به صورت قرضی و با گزینه خرید راهی کاتالونیا میشود.
مارکوس رشفورد؛ محصول آکادمی که دور انداخته شد!
در سالهای اخیر، نام مارکوس رشفورد تقریباً مترادف با شکست در فوتبال انگلستان بوده است. منچستریونایتد در مسیر سقوط قرار گرفت و یکی از چهرههای اصلی این مسیر کسی نبود جز رشفورد. او محصول آکادمی باشگاه بود، بازیکنی که زمانی هواداران به او ایمان زیادی داشتند اما حالا به نقطهای رسیده که حتی در فهرست نیازهای باشگاه هم جایی ندارد؛ تیمی که فصل گذشته در رده پانزدهم لیگ برتر ایستاد در پنجره زمستانی رشفورد را به استونویلا قرض داد.
از خیلی قبلتر معلوم بود که دیگر جایی برای رشفورد در منچستر باقی نمانده. مدتها بود که زمزمههایی درباره تمایل او برای خروج از کشور به گوش میرسید و در این میان، بارسلونا وارد ماجرا شد؛ باشگاهی با مشکلات متعدد که حالا با بازیکنی پرچالش روبرو شده است. شاید این اتحاد پر از ابهام و تردید باشد اما در دل آن میتوان به دلایلی برای موفقیت هر دو طرف نیز امیدوار بود.
بارسا هنوز بیمار است
با وجود موفقیتهای فصل گذشته، بارسلونا همچنان باشگاهی پر دردسر است. تیم تحت هدایت فلیک عملکردی درخشان داشت و همه جامهای داخلی را درو کرد اما ساختار سازمانی باشگاه هنوز با مشکلات مزمن دستوپنجه نرم میکند؛ به ویژه در حوزه مالی. شاید برای همین بود که انتقال نیکو ویلیامز به بارسا عملاً غیرممکن شد. ابهام در پرداخت غرامت و از همه مهمتر، عدم اطمینان از امکان ثبتنام بازیکن، چه بسا بر تصمیم ویلیامز در تمدید قرارداد با اتلتیک بیلبائو موثر بوده باشد. پیشتر اتفاقی مشابه برای دنی اولمو رخ داد؛ او به بارسلونا اعتماد کرد، قرارداد بست، حتی این انتقال اعلام شد اما پس از آن در ثبتنام او مشکلاتی پیش آمد و دوباره همه چیز در حالت تعلیق قرار گرفت. نیکو که نمیخواست در فصل منتهی به جام جهانی این سناریو برایش تکرار شود، قراردادش را با اتلتیک تمدید کرد و بند فسخش هم افزایش یافت؛ بنابرین در تابستان امسال خبری از حضور او در نیوکمپ نخواهد بود.
انتقالی هوشمندانه و کمریسک
در مقایسه با نیکو ویلیامز؛ انتقال رشفورد بسیار منطقیتر و سازگارتر با وضعیت مالی باشگاه است. او به صورت قرضی و با گزینه خرید میآید؛ نه تعهد قطعی. این یعنی اگر موفق نشود، بارسا الزامی به پرداخت هزینه انتقال نخواهد داشت؛ البته طبق گزارش talkSPORT، بارسلونا کل حقوق سالانه او را (حدود 10 میلیون یورو) پرداخت میکند اما باز هم این مبلغ با هزینه انتقال نیکو قابل مقایسه نیست. افزون بر آن گفته میشود که رشفورد برای پیوستن به بارسا کاهش قابل توجه در دستمزدش (25 درصد) را پذیرفته است.
چرا رشفورد به رفتن اصرار داشت؟
در انگلستان، او در فضایی بسیار سمی و فرساینده گرفتار شده بود. رسانههای انگلیسی به خصوص در مورد یونایتد فضایی آلوده ایجاد کرده بودند که حتی کارهای خیریه او را هم بهانه حمله قرار میدادند. جملاتی نظیر «به جای دخالت در امور دیگران، بهتر است یاد بگیرد چگونه به توپ ضربه بزند» بارها شنیده شد.
بیشک عملکرد فوتبالی رشفورد هم بینقص نبود اما او نه مقصر اصلی ناکامیهای یونایتد بود و نه سزاوار این حجم از هجمه. زندگی شخصی و فعالیتهای بشردوستانهاش باید جدا از فوتبال قضاوت شود. بیاحترامی مداوم رسانهها به حریم خصوصیاش، انگیزهای برای فرار از این فضا شد.
اسپانیا نیز مطبوعات تندرو دارد اما رشفورد هنوز در لالیگا «تازه وارد» است و دستکم در آغاز، کمتر هدف قرار خواهد گرفت. حتی در مسائل غیرفوتبالی.
فلیک کلید احیای رشفورد
در جنبه فوتبالی، فلیک میتواند محرک اصلی در احیای دوباره دوران حرفهای رشفورد باشد. وقتی فلیک تابستان گذشته سکان هدایت بارسا را در دست گرفت، کمتر کسی تصور میکرد این تیم در مدت زمانی کوتاه و تقریباً بدون جذب بازیکن جدید به چنین سطحی از پیشرفت برسد.
نمونهها زیادند؛ فلیک، اینیگو مارتینس را که بارسا قصد فروشش را داشت، حفظ کرد و او را به مهرهای کلیدی بدل ساخت. بازیکنی مانند مارک کاسادو از تیم دوم به ترکیب اصلی رسید و 36 بازی در تیم اول انجام داد. یا فرنکی دیونگ که فصل را ضعیف آغاز کرده بود؛ با مدیریت فلیک به فرم بینظیر خود بازگشت. رافینیا در 28 سالگی بهترین فصل عمرش را سپری کرد و حتی نامزد توپ طلا شد.
سبک بازی بارسا؛ فرصتی برای شکوفایی رشفود
بارسلونای فلیک دیگر آن تیکیتاکای سنتی نیست. این تیم مدرن، سریع و علاقهمند به ضد حمله است. فوتبال در فضاهای باز و این دقیقاً همان سبکی است که رشفورد در آن میدرخشد. چه در جناحین و چه در نوک حمله. او در فضایی که بارسا فراهم میکند، آزادی و ابزار لازم برای موفقیت را خواهد داشت.
لالیگا نیز لیگی سریع، فیزیکی و مبتنی بر فضاست؛ چیزی که رشفورد با آن خو گرفته است. او حتی میتواند در مواقع نیاز، جانشینی برای لواندوفسکی باشد. بارسا بازیکنی همهکاره به خدمت گرفته که سبک فوتبال اسپانیا با ویژگیهایش همخوانی دارد.
آغاز دوباره پس از جهنم منچستر
رشفورد پس از سقوط با یونایتد حالا فرصتی طلایی به دست آورده تا دوباره بدرخشد. از تیمی که در رده پانزدهم لیگ برتر ایستاد، مستقیماً به یکی از موفقترین تیمهای اروپا نقل مکان کرده است؛ اتفاقی نادر و باورنکردنی.
او اکنون در تیمی حضور دارد که ساختاری منسجم، همتیمیهای باکیفیت و انگیزهای بالا دارد. بارسا پس از فتح جام حذفی فصل گذشته، حالا در پی قهرمانی لیگ قهرمانان است و رشفورد، اگر بتواند خود را نشان دهد، این بار شاید آخرین شانس زندگیاش برای احیای دوران حرفهای باشد.
انتهای پیام/