محققان چینی راه شکست بمبهای سنگر شکن آمریکایی را یافتند
اقتصاد ایران: محققان نظامی چین روشی برای مقابله با بمبهای نفوذگر معروف نیروی هوایی آمریکا، به نام GBU-۵۷ یا «بمبهای سنگرشکن»، پیشنهاد کردهاند.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، آنها با افشای یک نقص احتمالی در طراحی این بمبها، این روش را ارائه دادهاند.
پژوهشگران در تحقیقی که در نشریه Journal of Gun Launch and Control منتشر شده، یک ضعف احتمالی در GBU-۵۷ کشف کرده اند. در تحقیق اشاره شده هرچند دماغه این بمب به شدت تقویت شده اما دیواره های کناری آن که از جنس فولاد هستند فقط چندسانتیمتر ضخامت دارند و همین امر سبب می شود بمب مذکور در مقابل گلوله های ضدهوایی آسیب پذیر می کند. آنها با استفاده از شبیه سازی های رایانشی توپ های Swiss Oerlikon GDF که به طور گسترده در خاورمیانه و ایران استفاده می شود را آزمایش کردند. این توپ ها می توانند در دو ثانیه ۳۶ گلوله شلیک کنند و در فاصله ۱۲۰۰ متری، احتمال اصابت مرگبار آنها ۴۲ درصد است.
با این وجود محققان هشدار دادند این اقدام متقابل نیازمند ردیابی دقیق راداری، استراتژی جنگ افزار الکترونیکی موثر و دفاع در مقابل حملات مقابل است.
این بمب ها طوری طراحی شده اند تا به عمق سنگرهای زیرزمینی نفوذ کنند. اما محققان چینی توضیح داده اند هرچند دماغه تخم مرغی شکل GBU-۵۷ ضربههای مستقیم از جلو را منحرف میکند، اما بخشهای جانبی آن نقطهضعف دارند که میتواند با چند گلوله ضدهوایی در هم شکسته شود.
طبق گزارش نشریه ساوث چاینا مورنینگ پست، برای آنکه گلوله به این بمب نفوذ کند زاویه برخورد باید کمتر از ۶۸ درجه باشد. در غیر این صورت، گلوله صرفاً منحرف میشود. طبق آزمایشها، نفوذ در فاصلهای بیش از ۴,۹۰۰ فوت (حدود ۱,۵۰۰ متر) ناموفق است؛ اما در فاصلهای کمتر از ۳,۹۰۰ فوت (حدود ۱,۲۰۰ متر)، گرما و ترکشها میتوانند مواد منفجره غیرفعال بمب را مشتعل کنند.