به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری، زمانی که صحبت از غذا خوردن و مضرات آن میشود، بیشترین هشدارها درباره آسیب به قلب، سیستم گوارشی، سایر اندامها و تأثیر مخرب آن بر افزایش وزن است، اما کمتر سخن از تأثیرات نامطلوب خوراکیها بر سلامت روح و روان وجود دارد. این در حالی است که درمانگران و روانپزشکان توصیه میکنند برای محافظت از سلامت روان از مصرف برخی غذاها و نوشیدنیها اجتناب یا در حد اعتدال مصرف کنید.
قهوه یا اسپرسو
قهوه و اسپرسو حاوی کافئین هستند. این نوشیدنیها عامل تحریک سیستم عصبی مرکزی بدن هستند و مصرف بالای آن میتواند علائم اضطراب را تحریک و حتی تشدید کند. کافئین بیش از حد منجر به خستگی آدرنال و زمینهساز استرس و فرسودگی مداوم و مشکلات خواب میشود.
نوشابههای رژیمی
افراد زیادی هستند که نوشابههای رژیمی را جایگزین نوشابههای معمولی میکنند اما بهتر است بدانید که این نوشیدنیها حاوی ماده شیمیایی به نام فنیلآلانین هستند که با متوقف کردن تولید مناسب سروتونین و دوپامین (2 مولکولی که برای خلق و خوی خوب به آنها نیاز داریم) باعث اختلال در نوروشیمی مغز میشوند. مطالعات همچنین نشان دادهاند که نوشابههای رژیمی خطر افسردگی را افزایش میدهند .
غذاهای بسیار فرآوریشده
غذاهای بسیار فرآوریشده مثل نان تست میتواند به سرعت به قند خون تبدیل شود زیرا از آرد سفید بسیار فرآوریشده تهیه شده است. پس از مصرف آنها سطح قند خون به سرعت افزایش و پس از افزایش ناگهانی انرژی، افت میکند و باعث بروز اضطراب میشود.
الکل
الکل یک ماده کندکننده سیستم عصبی مرکزی است که میتواند باعث خستگی، همچنین حالت خلقی منفی یا «اضطراب کاذب» وحشتناک شود.
غذاهای منجمد
وعدههای غذایی منجمد میتوانند منجر به التهاب در روده شوند. با التهاب روده تولید سروتونین مختل میشود و سلامت روان در خطر قرار میگیرد.