صرفهجویی ۸۰ مگاواتی برق با خاموشی دو لامپ در هر خانه کرمانشاهی
اقتصاد ایران: کرمانشاه- مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان کرمانشاه با اشاره به مصرف بالای برق در تابستان گفت: در صورت خاموش کردن تنها دو لامپ کممصرف در هر خانه، امکان صرفهجویی تا ۸۰ مگاوات وجود دارد.
عبدالرضا علیرضاپوری در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به وضعیت مصرف برق در استان گفت: استان کرمانشاه دارای بیش از ۸۵۰ هزار مشترک برق در بخشهای مختلف خانگی، کشاورزی، صنعتی، تجاری و روشنایی معابر است که از این تعداد، حدود ۷۰۰ هزار مشترک در بخش خانگی قرار دارند.
وی تأکید کرد: اگر هر مشترک خانگی تنها ۱۰۰ وات، معادل دو لامپ کممصرف یا LED را خاموش کند، با در نظر گرفتن مشترکین خانگی و تجاری که جمعاً حدود ۷۶۰ تا ۷۷۰ هزار مشترک میشوند، میتوانیم تا ۸۰ مگاوات صرفهجویی ایجاد کنیم. این مقدار صرفهجویی میتواند کمک شایانی به کنترل پیک مصرف برق کرده و از اعمال خاموشی در بخش خانگی جلوگیری کند.
علیرضاپوری با اشاره به مصرف انرژی در استان بیان کرد: تا پایان شهریورماه پیشبینی میشود حدود ۲۶۰۰ میلیون کیلووات ساعت انرژی مصرف شود. این در حالیست که تا پایان تیرماه میزان مصرف به حدود ۲۰۰۰ تا ۲۱۰۰ میلیون کیلووات ساعت رسیده است.
وی با تأکید بر لزوم مصرف بهینه برق، از اعمال بستههای تشویقی برای مشترکان خوشمصرف خبر داد و افزود: در کنار این مشوقها، برای مشترکان پرمصرف نیز جرایمی در نظر گرفته شده و قبضها بهصورت ۱۵ روزه صادر میشود. این اقدام بهمنظور کنترل دقیقتر میزان مصرف و اعمال تعرفههای متناسب با رفتار مصرفی مشترکین صورت گرفته است.
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان کرمانشاه گفت: اعمال خاموشیها در بخش خانگی از ۲۰ فروردینماه آغاز شده و تا پایان مهرماه ادامه خواهد داشت. البته محدودیتهایی برای سایر بخشها از جمله بخش کشاورزی نیز در نظر گرفته شده است.
وی توضیح داد: برای مشترکین کشاورزی، روزانه از ساعت ۱۲ تا ۱۷ برق به مدت ۵ ساعت بهصورت اتوماتیک قطع میشود. این فرایند از طریق لیمیترها و محدودکنندههایی که روی چاههای کشاورزی نصب شده انجام میشود. در عوض، چنانچه کشاورزان در این ۵ ساعت همکاری داشته باشند، مابقی ساعات مصرف (یعنی ۱۹ ساعت باقیمانده) بهصورت رایگان در اختیارشان قرار میگیرد. این در حالیست که در پروانههای بهرهبرداری، کشاورزان همین بازه ۱۹ ساعته را بهعنوان حق قانونی بهرهبرداری دارند.
علیرضاپوری همچنین به اقدامات نظارتی در حوزه مصرف برق اشاره کرد و گفت: برای مشترکین صنعتی بالای ۲ مگاوات، الزام به کاهش ۴۰ درصدی دیماند مصرفی در ساعات اوج بار در نظر گرفته شده است. در صورتی که مدیریت بار انجام نشود، سیستم سامانه «افق» در دیسپاچینگ ملی نسبت به قطع برق این صنایع اقدام کرده و در برنامه مدیریت بار قرار میگیرند.
وی با بیان اینکه مقابله با مصارف غیرمجاز برق بهویژه در حوزه استخراج رمزارز نیز بهطور جدی دنبال میشود، گفت: از ابتدای امسال تاکنون حدود ۶۰۰ دستگاه ماینر غیرمجاز در استان شناسایی و جمعآوری شدهاند. شرکت توزیع برق کرمانشاه در میان شرکتهای توزیع کشور در رتبه سوم یا چهارم کشف و جمعآوری این نوع دستگاهها قرار دارد.
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان کرمانشاه در پایان اظهار داشت: شهروندان میتوانند هرگونه سوال، پیشنهاد یا انتقاد خود را در حوزه مصرف برق از طریق سامانه ۱۲۱ با ما در میان بگذارند.