قطعی آب برخی مناطق ورامین بیش از ۲۴ساعت گزارش شده است؛آبرسانی با تانکر
اقتصاد ایران: ورامین- رئیس اداره آب و فاضلاب ورامین گفت: در بخشهایی از ورامین، قطعی آب بیش از ۲۴ ساعت گزارش شده و آبرسانی با تانکر انجام میشود.
به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا رمضانی، رئیس اداره آب و فاضلاب ورامین، صبح یکشنبه در جلسه شورای اداری این شهرستان، با اشاره به وضعیت بحرانی تأمین آب، از کاهش شدید ذخایر آبی و افت سفرههای زیرزمینی خبر داد و با تأکید بر ضرورت مدیریت مصرف، از دستگاههای دولتی خواست تا با نصب مخازن ذخیره و پمپهای مناسب، در رفع تنش آبی منطقه همکاری کنند.
رمضانی اظهار داشت: بیش از ۳۰ درصد از آب شرب ورامین از منابع زیرزمینی تأمین میشد، اما این میزان اکنون به کمتر از ۵ تا ۱۰ درصد کاهش یافته است. کاهش بارندگی و افت سطح آبهای زیرزمینی، همراه با غیرقابلتصفیه بودن بخش عمده آب باقیمانده به دلیل آلودگی، چالشهای جدی ایجاد کرده است.
وی افزود: سال گذشته در مناطق خیرآباد، جوادآباد و روستاهای اطراف، ۱۳ تا ۱۴ حلقه چاه جدید حفاری شد که ۱۱ مورد آن تا امروز وارد مدار شده است، با این حال، به دلیل شرایط زیستمحیطی و افت سفرههای زیرزمینی، تولید آب کاهش یافته و تلاشهای ما برای افزایش تأمین آب، از جمله ساخت مخازن جدید، هنوز به سطح مطلوب نرسیده است.
رئیس آبفای ورامین با اشاره به همکاری برخی دستگاههای دولتی، از عدم اقدام ۲۰ تا ۳۰ درصد این دستگاهها در نصب مخازن ذخیره و پمپهای مناسب انتقاد کرد.
او گفت: مکاتبات متعددی با دستگاهها انجام شده، اما برخی هنوز اقدامات لازم را انجام ندادهاند. نصب این تجهیزات برای مدیریت مصرف در شرایط بحرانی ضروری است.
رمضانی همچنین به وضعیت بحرانی برخی مناطق اشاره کرد و افزود: در بخشهایی از ورامین، قطعی آب بیش از ۲۴ ساعت گزارش شده و آبرسانی با تانکر انجام میشود، خط انتقال آب از پیشخوان سعدآباد و علیشاه میتواند بخشی از کسری آب را جبران کند، اما موانعی مانند اختلاف با کشاورزان محلی وجود دارد که نیازمند پیگیری است.
وی از تلاشهای شبانهروزی تیم آبفا قدردانی، اما تأکید کرد: این زحمات زمانی به چشم مردم میآید که از بروز مشکل جلوگیری شود. پیشگیری و برنامهریزی برای بدترین شرایط ممکن، باید در اولویت همه دستگاهها باشد.
رمضانی خواستار جدیت بیشتر دستگاههای اجرایی در مدیریت بحران شد و گفت: ما عوامل آلاینده منابع آبی را شناسایی کردهایم، اما اقدامات عملی هنوز کافی نیست، دادستانی نیز باید در این زمینه ورود کند تا از تخریب بیشتر منابع جلوگیری شود.