مهمترین مسائل روی میز حکمرانی حوزه زنان و خانواده چیست؟

اقتصاد ایران: فهیمه فرهمندپور رییس شورای فرهنگی اجتماعی خانواده و زنان از طراحی ۱۴ میز تخصصی در این شورا و تعیین ۵۰ مسئله اساسی حوزه زنان ذیل این میزهای تخصصی برای حل مشکلات و چالش‌های حوزه زنان با مشارکت نهادهای مرتبط خبر داد.

- اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، نشست خبری ستاد راهبری و نظارت خانواده و زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی با موضوع "ارائه گزارش از اقدامات، فعالیت ها و عملکرد ستاد راهبری و نظارت خانواده و زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی" شنبه 10 آذرماه 1403 برگزار شد.

مهمترین ماموریت‌های‌ شورای فرهنگی اجتماعی خانواده و زنان

در ابتدای این نشست دکتر فهیمه فرهمندپور رییس شورای فرهنگی اجتماعی خانواده و زنان مهمترین ماموریت‌های این شورا را در حوزه زنان و خانواده برشمرد و گفت: اگر بخواهم به سه ماموریت اصلی شورای عالی انقلاب فرهنگی اشاره کنم؛ اولاً شورای عالی انقلاب فرهنگی، شورای سیاست‌گذار در سه حوزه علم و فرهنگ و اجتماع است. این شورا 4 ستاد اصلی دارد؛ ستاد علم و فناوری، ستاد تعلیم و تربیت، ستاد فرهنگی و اجتماعی و ستاد خانواده و زنان. اگرچه مسائل زنان ذیل ستاد زنان و خانواده پیگیری می‌شود اما موضوع زنان و خانواده تقریباً مندرج در هر چهار حوزه است و ماموریت اصلی ستاد خانواده و زنان سیاست‌گذاری و تنظیم و تدوین بسته‌های سیاستی و اسناد مرتبط با این حوزه است. اگر ما در مرحله سیاست‌گذاری موفق نشویم ریل گذاری و انسجام‌بخشی معطوف به چشم اندازها و آرمان‌هایی که برای جامعه خودمان پیش بینی کردیم انجام بدهیم، طبیعتا در مراحل بعد هم شاهد فرایندهای منسجم و در هم تنیده‌ای نخواهیم بود.

ظرفیت فراقوه‌ای و قرارگاهی شورای عالی انقلاب فرهنگی نقطه قوتی برای ایجاد وفاق در حوزه زنان

فرهمندپور ماموریت دیگر شورای عالی انقلاب فرهنگی را فعالیت در قالب یک قرارگاه عنوان کرد و گفت: یکی دیگر از ماموریت های شورای عالی انقلاب فرهنگی ایفای نقش به عنوان قرارگاه علم و فرهنگ و اجتماع است. قرارگاه به این معنی که شورا عالی انقلاب فرهنگی باید چتر گسترده و ساحت مساعد و مناسبی را برای هم افزایی، همکاری و همراهی دستگاه های مختلفِ مرتبط با هر موضوعی فراهم کند و از این طریق بتواند اهداف و ماموریت خودش را در قالب قرارگاه پیش ببرد.

ساختار و اعضای شورای فرهنگی اجتماعی خانواده و زنان

وی در ادامه درباره ساختار و اعضای شورای فرهنگی اجتماعی خانواده و زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی توضیح داد: این شورا حدود 30 عضو دارد؛ از این 30 عضو تقریبا یک سوم اعضای آن حقیقی هستند که با ساز وکارها و مکانیزم های مختلفی که در آیین نامه پیش بینی شده انتخاب می‌شوند و مابقی اعضای حقوقی هستند که یک سوم آن اعضای حقوقی دولتی هستند که از بدنه دولت انتخاب می‌شوند و یک سوم اعضای حقوقی غیردولتی هستند یعنی از ساختارهایی غیر از قوه مجریه مثل قوه قضائیه و بسیج و... معرفی می‌شوند. ساختارشورای فرهنگی اجتماعی خانواده و زنان زمینه هم افزایی و همکاری و ویژگی قرارگاهی را برای شورای عالی انقلاب فرهنگی و ستاد خانواده و زنان و شورای عالی انقلاب فرهنگی ایجاد کرده که سرمایه بسیار ارزشمندی است.

تدوین 200 بسته کارشناسی ناظر به ماموریت شورا در حوزه زنان و خانواده

فرهمندپور در توضیح ماموریت سوم شورا خاطرنشان کرد: سومین ماموریت هم اظهارنظرهای کارشناسی است که این ستاد باید معطوف به ماموریت‌های خاص و عام خود داشته باشد. از آنجایی که موضوع زنان و خانواده به عنوان یک رویکرد عام مندرج در هر چهار حوزه علم و فناوری، تعلیم و تربیت، فرهنگی و اجتماعی و خانواده و زناناست ورئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان در بسیاری از شوراهای دیگر مثل شورای هنر، شورای فرهنگ عمومی، ستاد علم و فناوری، ستاد فرهنگی وزارت ورزش و یا هیئت امنای بسیاری از ساختارها و سازمان‌ها و نهادها عضو است؛ ما در یک‌سال اخیر نزدیک به دویست بسته کارشناسی ناظر به همین ماموریت‌ها تولیدکردیم و در جاهایی که زمینه عرضه آن بوده عرضه کردیم.

تعیین اولویت‌های نظام مسائل حوزه زنان در سال 1403

رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان ناظر به مسئولیت‌های شورای فرهنگی اجتماعی خانواده و زنان در حوزه سیاستگذاری خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه تمامی اقدامات ما باید با پشتوانه علمی صورت بگیرد و از یک فرایند علمی عبور کند، شورای فرهنگی اجتماعی زنان در بهمن و اسفند سال گذشته اولویت های سال 1403 حوزه خانواده و زنان را تعیین کرد و در مجموع در سال جاری حدود 50 عنوان طرح مصوب داشتیم که بعضی از این طرح‌ها در مراحل پایانی و مرحله تصویب هستند و بعضی پیشرفت کمتری داشته‌اند که به تناسب عنوان، موضوع، مجری و دستگاه همکار وضعیت آنها متفاوت است.

زنان و خانواده , زنان , شورای عالی انقلاب فرهنگی , حکمرانی ,

طراحی 14 میز تخصصی و احصاء 50 موضوع برای حل مسائل زنان

فهیمه فرهمندپور از طراحی میزهای تخصصی در ستاد خانواده و زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی خبر داد و گفت: ما در ستاد خانواده و زنان14 میز فعال داریم. میز یعنی جایی که متکفل یکپارچه سازی فرایند حکمرانی در آن موضوع خاص است؛ در دوره بعد از سند تحول شورای عالی انقلاب فرهنگی اتفاق خوب و مبارکی شکل گرفته که به جای اینکه فرایندحکمرانی قطعه قطعه شود و هر قطعه‌اش در جایی دنبال شود؛ حکمرانی یک فرایند منسجم در قالب مراحل مختلف مطالعات اولیه، سیاست گذاری، تقسیم کار دستگاهی، آیین نامه اجرایی، اجرا، شاخص‌های نظارت و نظارت دیده شده است. این یک پارچه دیدن فرایند حکمرانی می‌تواند تحولی جدی در روند اجرایی شدن سیاست‌ها و قوانین ایجاد کند. ما نیز در ستاد خانواده و زنان از سال 1403 این فرایند را عملیاتی کردیم؛ طراحی میزهایی اتفاق افتاده که این میزها از صفر تا صد این فرایند را به طور کامل در دستور کار خودشان قرار داده‌اند. البته ما به عنوان قرارگاه با مشارکت دستگاه‌های مرتبط و مسئول این کار را انجام می‌دهیم.

وی از تعریف 50 مسئله ذیل 14 میز تخصصی خبر داد و گفت: در این میزهای تخصصی حدود 50 عنوان طرح تعریف شده است. مهمترین وظایفی که این میزها به عهده دارند ابتدا رصد وضعیت یا وضعیت شناسی کشور در حوزه ماموریت‌ و موضوع مورد نظر است. در قالب این وضعیت شناسی، مساله‌ها و نظام مسائل هر حوزه استخراج می‌شود، متناسب با این نظام مسائل تولید بسته‌های سیاستی و راهبری دستگاه‌ها برای تحقق ماموریت هایشان در ارتباط با این موضوع و عنوان اتفاق می‌افتد و پیگیری و نظارت عملکرد همه دستگاه‌ها مرتبط با ماموریت‌های تعریف شده هم از وظایف این ستاد است.

عناوین میزهای تخصصی

رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان 14 میز تخصصی ستاد خانواده و زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی را برشمرد و گفت:عناوین این میزهای تخصصی عبارتند از میز ازدواج، میز جمعیت و فرزندآوری، میز حقوق کودکان و نوجوانان، میز حقوق زنان و خانواده یک بسته کاری ما هست. همچنین میز سالمندان، میز مشاوره خانواده و مهارت‌های زندگی و میز حمایت از زنان خانه‌دار در دسته‌بندی دیگری قرار دارد. میز خانواده جنسیت و اختلالات هویت جنسی، میز امنیت زنان در خانواده و جامعه، میز سلامت خانواده و زنان هم بسته دیگری است. در نهایت میز حکمرانی زنان، میز اشتغال زنان و اقتصاد خانواده، میز آموزش رسمی زنان و میز ورزش زنان هم چهار مورد دیگر است.

سند جامع اشتغال زنان در دست تدوین است

فرهمندپور تاکید کرد: سعی کردیم نگاه ما نگاه متعادل و متوازنی باشد یعنی ما میز اشتغال زنان و اقتصاد خانواده داریم، میز حمایت از زنان خانه‌دار هم داریم یعنی اگر بحث اشتغال را در دستور کار قرار می‌دهیم، بحث خانه داری را هم مدنظر قرار داده‌ایم. چون اکثریت زنان جامعه ما در حال حاضر خانه‌دار هستند اتفاقاً زنان شاغل ما هم خانه‌دار هستند. در میز اشتغال زنان؛ بحث سند جامع اشتغال زنان و طراحی الگوی اشتغال را ضمن توجه به مبانی نظری دینی، سبک زندگی اسلامی ایرانی و الگوی سوم آماده می‌کنیم که موضوعی بسیار مهم و جدی است. امیدوار هستیم این موضوع را در میز اشتغال بتوانیم پیش ببریم.

وی ادامه داد: در کنار بحث اشتغال و خانه‌داری میز حکمرانی زنان را هم داریم. منظور ما از حکمرانی زنان، میزان مشارکت زنان در فرایند حکمرانی است. در این میز این دغدغه دنبال می‌شود که چگونه می‌توان از ظرفیت زنان به بهترین وجه در تصدی مناصب سیاسی و مدیریتی و در لایه قدرت و حکمرانی استفاده کنیم؟ دو طرح از آن 50 طرح ما مربوط به همین میز حکمرانی هست.

فرهمندپور در پایان ابراز امیدواری کرد: امیدوار هستیم خروجی این پنجاه طرح منجر به مصوبات قابل قبول و تسریع در فرایند اجرای مصوبات قبلی و حل مشکلات فعلی شود. من فکر می‌کنم در یک بازه زمانی دو الی سه سال بتوانیم شاهد برکات و دستاوردهای این نگاه یکپارچه به حوزه مسائل زنان و خانواده باشیم البته مشروط به اینکه دستگاه‌های مربوط چقدر در این قرارگاه مشارکت کنند؛ ما خیلی امیدوار هستیم.

انتهای پیام/

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ