افزایش موارد ابتلا به آبله میمون در آفریقا به ۶۰۰۰۰ نفر
اقتصاد ایران: مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آفریقا فاش کرده است که تعداد موارد ابتلا به mpox (آبله میمون) تاکنون در آفریقا از ۵۹,۲۰۰ فراتر رفته است زیرا تعداد کشورهای مبتلا به ۲۰ کشور رسیده است.
به گزارش خبرنگار مهر به نقل از رویترز، «نگاشی نگونگو»، رئیس ستاد و رئیس دفتر اجرایی مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آفریقا، طی یک جلسه توجیهی رسانهای، گفت که قاره آفریقا از ابتدای سال جاری ۵۹۲۲۰ مورد ابتلاء به mpox را گزارش کرده است که از این تعداد ۱۲۹۳۸ مورد تأیید شده و بیش از ۱۱۶۴ مورد فوت شده است. نرخ مرگ و میر حدود ۲ درصد اعلام شده است.
دادههای آژانس مراقبتهای بهداشتی تخصصی اتحادیه آفریقا نشان میدهد که تنها طی هفته گذشته، قاره آفریقا ۲۶۸۰ مورد جدید از جمله ۴۹۲ مورد تأیید شده و ۲۲ مورد مرگ جدید گزارش کرده است.
نگونگو گفت که کشورهای بروندی، جمهوری دموکراتیک کنگو و اوگاندا اکثریت قریب به اتفاق موارد تأیید شده جدید را تشکیل میدهند.
آنگولا آخرین کشور آفریقایی بود که شیوع mpox را گزارش کرد و اولین مورد تأیید شده mpox خود را در ۱۶ نوامبر اعلام کرد. بدین ترتیب کل کشورهای تحت تأثیر این ویروس را به ۲۰ کشور میرساند.
طبق گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آفریقا، تعداد موارد تأیید شده mpox در آفریقا در سال جاری در مقایسه با کل سال گذشته بیش از ۶۰۰ درصد افزایش یافته است.
نگونگو گفت: «شیوع این بیماری عمدتاً در منطقه آفریقای مرکزی باقی مانده است، جایی که ۹۳.۲ درصد از کل موارد تأیید شده و ۹۹.۵ درصد از کل مرگ و میر گزارش شده را تشکیل میدهد.»
در اواسط ماه اوت، مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آفریقا شیوع مداوم mpox در آفریقا را یک اورژانس بهداشت عمومی برای امنیت قاره اعلام کرد. بلافاصله پس از آن، سازمان جهانی بهداشت نیز mpox را یک وضعیت اضطراری بهداشت عمومی بین المللی اعلام کرد و بالاترین سطح هشدار جهانی خود را برای mpox برای دومین بار در دو سال گذشته فعال کرد.
ایالات متحده و کانادا اولین موارد تأیید شده جدید mpox خود را به ترتیب در ۱۶ و ۲۲ نوامبر گزارش کردند که موارد مربوط به سابقه سفر به آفریقا بود.
Mpox، معروف به آبله میمون، اولین بار در سال ۱۹۵۸ در میمونهای آزمایشگاهی شناسایی شد. یک بیماری ویروسی نادر است که معمولاً از طریق مایعات بدن، قطرات تنفسی و سایر مواد آلوده منتشر میشود. این عفونت معمولاً باعث تب، بثورات پوستی و تورم غدد لنفاوی میشود.