رئیس جمهور سنگال: حضور پایگاههای نظامی فرانسه درکشور ما با حاکمیت ملی ما ناسازگار است

اقتصاد ایران: رئیس جمهور سنگال خواستار برچیده شدن پایگاههای نظامی فرانسه در خاک این کشور آفریقایی شد و به روابط قوی این کشور با چین اشاره کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روسیاالیوم، باسیرو دیومای فای رئیس جمهور سنگال حضور پایگاههای نظامی فرانسه در کشور را با حاکمیت ملی این کشور در تضاد دانست.

وی افزود: سنگال کشوری مستقل و دارای حاکمیت است و حاکمیت ملی با حضور پایگاههای نظامی خارجی همخوانی ندارد و مقامات فرانسوی باید به دنبال برقراری شراکتی جدای از این حضور نظامی باشند؛ اما شراکتی قوی و ثمربخش، بارز و فراگیر مشابه آنچه ما با بسیاری ازکشورهای دیگر داریم.

رئیس جمهور سنگال بیان کرد: حضور یا عدم حضور نظامی به منزله قطع روابط نیست. کشور مابا کشورهای متعددی از جمله چین، ترکیه، آمریکا و عربستان روابط محکمی دارد و همه این کشورها پایگاه نظامی در سنگال ندارند.

وی گفت: چین امروز شریک تجاری نخست ما ازحیث سرمایه گذاری و تجارت است. آیا چین در سنگال پایگاه نظامی دارد؟ نه، پس آیا روابط ما قطع شده است؟

رئیس جمهور سنگال در ادامه با اشاره به اذعان پاریس به مسئولیت ارتکاب کشتار نیروهای استعماری این کشور در ثیاروری در نزدیکی داکار در یکم دسامبر ۱۹۴۴ که در نامه ای از سوی امانوئل ماکرون به او اعلام شده است از این موضع ابراز خرسندی و استقبال کرد و آنرا گامی مهم از سوی ماکرون دانست.

این در حالی است که ساعاتی قبل نیز وزارت خارجه چاد اعلام کرد: زمان آن فرا رسیده است که چاد پس از بیش از ۶ دهه استقلال، حاکمیت خود را به طور کامل اعمال کند.

این وزارتخانه افزود: لغو توافقنامه‌های دفاعی و امنیتی با فرانسه اقدامی در راستای تأکید بر حاکمیت ملی است و به روابط با پاریس لطمه ای وارد نمی کند.

۶۴ سال از پایان استعمار فرانسه بر چاد می‌گذرد، اما در سالهای اخیر استقرار نیروهای فرانسوی در این کشور ۳۰ میلیون نفری مرکز آفریقا، بویژه در چهار سال اخیر، واکنش شدید مخالفان حضور نظامی فرانسه را به دنبال داشته است و این مخالفت‌ها همچنان ادامه دارد.

فرانسه هم اکنون در ساحل عاج ۶۰۰ سرباز دارد.فرانسه همچنین یک هزار سرباز در چاد در شمال آفریقای مرکزی دارد.

فرانسه تا دو سال قبل به عنوان بخشی از عملیات مبارزه با سازمان‌هایی که آنها را تروریستی می داند، بیش از پنج هزار سرباز در منطقه ساحل آفریقا داشت اما به‌تدریج نیروهای خود را به درخواست ارتش هایی که در سال ۲۰۲۱ در مالی، در سال ۲۰۲۲ در بورکینا فاسو و در سال ۲۰۲۳ در نیجر به قدرت رسیدند، خارج کرد.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ