مصرف گاز صنایع در مهرماه ۵ درصد کاهش یافت

اقتصاد ایران: مصرف گاز در مهرماه نسبت به شهریورماه در تمام صنایع ۵ درصد کاهش داشته است.

به گزارش خبرگزاری مهر، اداره میزهای صنعت و رتبه‌بندی ناشران سازمان بورس طی گزارشی اعلام کرد: ناترازی انرژی گاز علاوه بر فصل سرد زمستان به فصل پاییز نیز سرایت کرده است که انتظار می‌رود این امر میزان تولید صنایع با اهمیت انرژی بر بازار سرمایه را در ماه‌های آینده تحت تأثیر قرار دهد.

یافته‌های این گزارش بیانگر آن است که مصرف گاز در مهرماه نسبت به شهریورماه در کلیه صنایع ۵ درصد کاهش داشته است.

نتایج این گزارش حاکی از آن است که؛ میزان مصرف گاز در صنعت نیروگاهی و فرآورده‌های نفتی به میزان ۱۵ و ۱۴ درصد در مهرماه نسبت به شهریورماه کاهش داشته است. در صنعت فلزات اساسی و استخراج کانه‌های فلزی به ترتیب ۱۱ و ۸ درصد میزان مصرف انرژی گاز در مهرماه نسبت به ماه گذشته افزایش داشته است.

با رفع محدودیت در مصرف انرژی برق در فصل تابستان، میزان مصرف انرژی برق در صنایعی چون فلزات اساسی، فرآورده‌های نفتی، استخراج کانه‌های فلزی و سیمان، آهک و گچ به ترتیب به میزان ۴۱، ۱۹، ۱۳ و ۷ درصد افزایش داشته است.

بررسی‌های اداره میزهای صنعت و رتبه‌بندی ناشران سازمان بورس نشان می‌دهد میانگین نرخ ۴ هاب منطقه‌ای نیز در مهرماه نسبت به شهریورماه افزایش داشته که این امر بر نرخ خوراک صنعت پتروشیمی و به تبع نرخ سوخت گاز سایر صنایع تأثیرگذار است.

نرخ دلار حواله نیز در ماه‌های اخیر با توجه به کاهش فاصله با نرخ دلار آزاد نرخ خوراک صنعت پتروشیمی را با افزایش روبه‌رو ساخته است.

نرخ خوراک صنایع عمدتاً با تأخیر اعلام می‌شود که این امر روند تهیه گزارش‌های میان دوره‌ای صنایع را دچار مشکل می‌کند. از این رو با توجه به نقش با اهمیت نرخ خوراک بر تصمیمات سرمایه‌گذاری سرمایه‌گذاران پیشنهاد می‌شود شرکت ملی صنایع پتروشیمی نسبت به اعلام به موقع نرخ خوراک و سوخت گاز صنایع اقدامات لازم و ضروری را انجام دهد.

دامنه شمول این گزارش، تمام شرکت‌های تولیدی پذیرفته شده در بورس و فرابورس است. در مجموع ۳۴۷ نماد در گزارش مهرماه ۱۴۰۳ مورد بررسی قرار گرفته است.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ