یزدی: شاید هنوز معجزه مستند را درک نکرده‌ایم

اقتصاد ایران: مدیر شبکه مستند در اختتامیه ششمین جشنواره تلویزیونی مستند گفت: مستند قالب خوبی برای بیان همه اتفاقات و دستاوردهای مهمی است که در کشور رخ داده است. باید از این ظرفیت استفاده کنیم.

- اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار خبرگزاری تسنیم، مراسم اختتامیه ششمین جشنواره تلویزیونی مستند در سالن همایش خلیج فارس بندر عسلویه برگزار شد. 

در این مراسم پیمان جبلی رییس سازمان صدا و سیما، محسن خجسته مهر مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، محسن برمهانی معاون سیما، محسن یزدی مدیر شبکه مستند و جمعی از مستندسازان حضور داشتند.

محسن یزدی دبیر جشنواره تلویزیونی مستند در سخنانی گفت: اختتامیه امسال را در عسلویه برگزار کردیم تا به خودمان و دوستانمان تاکید کنیم که هنر و صنعت پیوند عمیقی دارند و هر چه قدر کیفیت این پیوند بهتر باشد هم در صنعت اتفاقات بهتری رخ می‌دهد و هم در هنر. به نظرم وظیفه ماست که روی کیفیت این ارتباط کمک کنیم. 

وی ادامه داد: در کشور اتفاقات مهمی، علیرغم وجود برخی مشکلات رخ داده است، برخلاف اینکه همه دوست داشتند این اتفاقات بازنمایی شود، اما متأسفانه نشان داده نشده است. 

یزدی افزود: معتقدم که روندها باید به روز شود. در شرایطی که همه چیز به سرعت تغییر می‌کند، نگاه سنتی سبب شده علیرغم زحمت‌هایی که کشیده می‌شود، خیلی از مردم، این زحمات را نبینند. 

مدیر شبکه مستند گفت: ای کاش همه ما آستین بالا بزنیم و این زحمات را در قاب مستند نشان بدهیم. مستند قالب خیلی خوبی برای بیان اتفاقات است، شاید هنوز معجزه مستند را درک نکرده‌ایم‌، اما مردم هم مستند را دوست دارند. امیدوارم بتوانیم از ظرفیت های مستند، بیشتر برای نشان دادن اتفاقات مهم کشور استفاده کنیم.

محسن خجسته مهر مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در بخش دیگری از این مراسم گفت: شرکت ملی نفت ایران و همکاران من به خود می‌بالند که برای یکی از موضوعات ارزشمند و آنهم جشنواره تلویزیونی مستند میزبان شما فیلمسازان هستند. همانطور که میدانید صنعت نفت، قلب اقتصاد جمهوری اسلامی است که در این منطقه می‌تپد. مجموعه‌ای که امروز حاصل سرمایه‌گذاری 85 میلیارد دلار طی دو دهه است و این از افتخارات جمهوری اسلامی است. 

وی اضافه کرد: اگر می‌گوییم به اعتلای کشور فکر می‌کنیم، امروز بخشی از این جلوه را در اینجا می‌بینیم. امروز روزانه بیش از 700 متر مکعب گاز تولید می‌شود که نزدیک به 70 درصد گاز کشور است. ما با انجام این تولید به دنبال خدمت به مردم هستیم. خوشحالیم که با این تولید، امید، نشاط و امیدواری هم در کنار آب‌های دریا موج می‌زند. مهمترین وظیفه ما این است که این دارایی زیرزمینی را به حداکثر ارزش رو زمینی برسانیم. 

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران تاکید کرد: از نظر ذخایر نفت و گاز، ما مقام اول را در دنیا داریم و حدود 33 تریلیون متر مکعب گاز در اختیار داریم. همچنین از نظر تولید نفت و گاز، در بین شرکت‌های ملی و بین‌المللی، رتبه سوم را در اختیار داریم. اگر مقام معظم رهبری می‌گویند امید را در بین مردم زنده کنید، به دلیل همین قدرت تولید در کشور است. تلاش ما این است که با تولید حداکثری از میدان گازی پارس جنوبی، اجازه ندهیم که این گاز مهاجرت کنند. بنابراین ما به دنبال صیانت از حقوق مردم ایران هستیم. از نقطه مقابل مهمترین وظیفه مردم هم این است که صیانتی مصرف کنند و با مصرف بهینه گاز جهاد کنند. 

معاون وزیر نفت در بخش دیگری از سخنان خود گفت: وقتی می‌گوییم دولت سیزدهم دولت کارآمد و جهادی است به دلیل فعالیت‌هایی است که انجام می‌شود. باید اشاره کنم که توسعه پارس جنوبی در فاز 11 آن نزدیک به دو دهه است که بلاتکلیف مانده و در هشت سال گذشته هیچ اقدامی در این زمینه انجام نشده است. هم‌چنین بسیاری از شرکت‌ها به دلایلی مرتبط با برجام از کشور رفتند. با این حال، از زمانی که دولت سیزدهم سرکار آمده است، تلاش کردیم این فاز را به توسعه برسانیم. امروز حفاری 4 حلقه چاه به اتمام رسیده و در بهمن ماه، بعد از سال‌ها، از فاز 11 پارس جنوبی که مرزی‌ترین فاز پارس جنوبی است بهره‌برداری کنیم. همچنین توسعه 14 میدان دیگر را هم در برنامه خود داریم. این مهمترین برنامه شرکت ملی نفت ایران است. 

خجسته مهر در پایان گفت: از آقای جبلی رییس محترم سازمان صدا و سیما تشکر می‌کنم که در انعکاس این برنامه‌ها واقعا کمک کردند. مستندسازان نیز کمک ارزشمندی برای انعکاس این خدمات خواهند بود. در همین جا پیشنهاد می‌دهم هفتمین جشنواره تلویزیونی مستند را با محوریت صنعت نفت کشور در همین مکان برگزار کنیم. باید در برگزاری هر چه باشکوه‌تر این رویدادها کمک کنیم تا اخبار امیددهنده هر چه بیشتر انعکاس داده شود.

محسن برمهانی معاون سیما در بخش دیگری از این مراسم سخنرانی کرد. او گفت: به نظرم جشنواره تلویزیونی مستند یکی از پرمخاطب‌ترین جشنواره‌ها است، چرا که وقتی فیلمی از تلویزیون پخش می‌شود، پرمخاطب است و از این نظر، این جشنواره شاید پرمخاطب‌ترین جشنواره ایران و چه بسا جهان باشد.

وی ادامه داد: با ارزش‌ترین دستاورد برای مستندساز، پیدا کردن یک شخصیت خوب است. روزی که در اینجا سپری کردیم نشان داد این منطقه و اتفاقی که در اینجا رخ می‌دهد، سراسر شخصیت است که می‌تواند در اختیار مستندسازان کشور قرار گیرد. به عبارت دیگر، اگر قرار است از پیشرفت کشور صحبت کنیم می‌توانیم از همین جا شروع کنیم. برهمین اساس از ابتکاری که برای حمایت از جشنواره صورت گرفت، تشکر می‌کنم. 

معاون سیما در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در آستانه برگزاری جشنواره سینما حقیقت هستیم، تفاوتی بین جشنواره تلویزیونی مستند و دیگر جشنواره‌های مستند وجود دارد و آنهم این است که فیلمسازان برای تلویزیون، آثار تولید و عرضه می‌کنند. 
در سال‌های اخیر جریان مستندسازی به این سمت رفته که هنری، فیلم بسازد. منظورم این نیست که وقتی برای تلویزیون مستند می‌سازیم هنری نباشد اما باید سعی کنیم برای مخاطب، فیلم مستند بسازیم و از اینکه فیلم‌مان نریشن و مونولوگ داشته باشد نترسیم.

انتهای پیام/

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ